Lukijalta: Kotkan asema lähes kaikkien mittausten peräpäässä johtuu ylimielisistä päättäjistä

Kotkalaisten päättäjien maine kuntalaisten silmissä on surkea. Ensin estetään Pasaatin tuleva elokuvakompleksi täysin itsekkäistä syistä ja sitten Kantasatamassa äänestetään omia reunaehtoja vastaan. Tulee kuva, että päättäjille on tärkeämpää istua jossain konferenssissa kavereiden kanssa kuin huolehtia siitä, että kunnassa päiväkodit, vanhustenhuolto, koulut tai kirjastot ovat toimivia. Näyttää siis pahasti siltä, että täällä ajetaan omia eikä kunnan etuja kunnan rahoilla.

Vaikka nettikyselyitä on, niin silti välillä tulee tunne, että kuntalaisen ääntä ei kuunnella tarpeeksi. Esimerkiksi kuntalaisaloitteisiin ei tule enää nykyään minkäänlaista reaktiota. Kuntalaisaloite on kommunikaatioväline kuntalaisen ja kunnan välillä. Mielipiteeseen verrattua se eroaa siinä, että se on yleensä suora kehitysehdotus kunnan toimiin. Parhaimmillaan kuntalaisen ehdotus voi tehostaa kunnan toimintaa ja kunta voi saada jopa uudenlaisen voimavaran kuntalaisaloitteen pohjalta.

Kun kuntalaisia ei kuunnella, niin yhteisöllisyyttä ja yhteen puhaltamista ei synny. Se, että Kotka on aina lähes kaikissa mittauksissa jonon perällä, johtuu huonoista ja ylimielisistä päättäjistä jotka eivät kuuntele kuntalaisia. Jos tähän halutaan muutos, niin päättäjien on muututtava eikä kuntalaisten.

Jarno Jäppinen, Kotka

Kommentoidut