Lukijalta: Paasikiven kuuluisa tokaisu pätee edelleen

Juho Kusti Paasikivi sanoi vuonna 1939, kun hänen neuvottelemansa sopimus ei kelvannut eduskunnalle, että Suomen kansa on tyhmä kansa. Sopisi varmaan tänäkin päivänä monelle niille, jotka ovat ilmaisseet mielipiteensä sopivimmasta puolueensa.

Veikko Vennamo perusti Suomen pientalonpoikien puolueen (vuodesta 1966 SMP) joutuessaan riitoihin presidentti Urho Kekkosen ja Maalaisliiton johdon kanssa, eikä häntä valittu ministeriksi. Sitten kun SMP pääsi hallitukseen, niin seuraavissa eduskuntavaaleissa valituksi ei tullut yhtään puolueen ministeriä eikä ehdokkaitakaan tainnut päästä läpi kuin yksi.

Timo Soini perusti perussuomalaisen puolueen myös suurilla lupauksilla. Puolue sai viisi ministeripaikkaa. Kun puolueessa valittiin uusi puheenjohtaja niin tuli pelko, että ministeripaikat menevät uuteen jakoon, joten piti nopeasti perustaa uusi puolue siniset, joka vaaleissa taas hävisi kaikki paikat.

Joten oma etu se on ollut kaikkein tärkein asia äänestäjien "pettämisessä". Tänä päivänä Soinin perustama perussuomalaisten puolue johtaa gallupeissa, joten voisi sanoa niin kuin joskus on sanottu, että "vanha suola janottaa". Eli ei suomalaisten järjen käyttö ole kummemmin muuttunut.

Aulis Soukka, Hamina