Lukijalta: Vammaiset otettava mukaan puistojen suunnitteluvaiheessa – Esteettömyys helpottaa myös lapsiperheitä lastenvaunuineen

Haminassa suunnitellaan Kesäpuistoon parannuksia. Yksi selkeä parannus on Heikki Laaksosen ajatus kahdesta invapysäköintipaikasta Puistotalon edustalle (KySa 13.9.). Invapysäköintipaikat ovat elintärkeitä vammaisille, eivätkä ole keneltäkään pois. Kiitos hyvästä suunnittelusta.

Heikki Laaksonen on monissa paikoissa hyvin ottanut huomioon liikkumisen sen lisäksi, että puistot ovat iso ilo kaikille. Erityisen tärkeää liikkumisen hyvä suunnittelu on liikuntarajoitteisille, mutta se helpottaa ihan kaikkien elämää, esimerkkinä lapsiperheet lastenvaunuineen. Laaksosen suunnitelmia on ennenkin päässyt kommentoimaan jo suunnitteluvaiheessa, näin esimerkiksi Kotkassa Katariinanniemen kohdalla. Pysäköintiasia on ollut viime aikoina hyvin esillä julkisuudessa, asiasta on kirjoittanut mielipidesivulla muun muassa Saila Hoxha (KySa 20.8.).

Kotkan vammaisneuvoston kokouksessa 10.9.2020 oli esillä rakennusvalvonta vammaisten näkökulmasta. Ihmettelimme, miten vaikeaa on ollut saada vammaisten ääni kuuluviin ja toteuttaa määräysten mukaista rakentamista, vaikka lait, asetukset ja ohjeet ovat selkeät.

Leila Hinkkanen, toistaiseksi vammaton, Kotka