Lukijalta: Miksei Kotka auta koulukiusattuja?

Koulut ovat alkamassa, ja kaikille se ei tule olemaan hauskaa aikaa. Kotkassa edelleen osa oppilaista joutuu kiusatuksi. Mitä tekee Kotka tämän asian eteen?

Ainakaan netissä Kotkan koulujen sivut eivät ole yhteneväisiä, eikä niistä selviä, miten koulukiusatun tulee toimia tai mitä seuraamuksia kiusaamisesta on kiusaajalle.

Olen tehnyt useamman kuntalaisaloitteen, joilla olen yrittänyt ehdottaa kiusatuille konkreettisia työkaluja. Niitä voisi saada koulussa ja niiden avulla kiusattu voisi lähteä puolustamaan itseään. Yksi näistä keinoista on rikosilmoituksen tekeminen. Kotkan kouluissa voitaisiin opettaa tekemään niitä.

Virallinen Kotka ei kuitenkaan ole reagoinut kuntalaisaloitteisiini mitenkään. En myöskään ole kuullut, että Kotkan kouluissa ohjattaisiin terapiaan niitä, joita on jatkuvasti kiusattu useiden vuosien ajan.

Näyttää siltä, että Kotkan päättäjät ja virkamiehet ovat pihalla kuin lumiukko sen suhteen, mitä koulujen käytävillä tapahtuu. Kuinka monen pienen ihmisen pitää kärsiä ennen kuin kaupunki havahtuu Kotkassa pahasti rehottavaan kiusaamisongelmaan?

Jarno Jäppinen, Kotka