Lukijalta: Suomelle oma turvapaikkapolitiikka

Turun puukotus, jossa myös muita henkilöitä vahingoitettiin sekä Eduskuntatalon edessä tapahtunut kahden turvapaikanhakijan itsensä vahingoittaminen saivat runsaasti huomiota ja osoittavat, että olemme uudessa tilanteessa turvapaikkapolitiikassamme.
Meille on tullut turvapaikanhakijoita pitkän ajanjakson aikana. Monet heistä ovat päässeet työelämään ja menestyvät siellä omien henkilökohtaisten ponnistelujen kautta. Yhteiskunnan tuki on nähty toimimattomaksi heidän työurallaan. Meillä on myös siivous- ja kunnossapitoalalla alipalkattuja raskaita työtehtäviä, joihin kantaväestö ei lähde. Nämä pyörivät maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden avulla.
Arvioisin Euroopan ulkopuolella olevan 100 miljoonaa henkilöä, jotka tulisivat Eurooppaan joko paremman turvan tai elintason takia, jos kuljetus tänne olisi mahdollinen. Näyttää siltä, että Suomi nähdään siellä yhtenä kiinnostavimpana maana siksi, että täällä pidetään huolta myös tilanteessa, jos ei halua tehdä työtä.
Meillä turvapaikkapolitiikkaa haittaa huono tiedon taso asiaan liittyen. Poliittisesti haetaan tunteisiin liittyen kannatusta periaatteelle, että tänne on kaikkien vapaata tulla, ollaan valmiita tarvittaessa uhraamaan valtion ja oma varallisuus.
Suomi on pohjoinen lintukoto. Olemme yksi maailman parhaista paikoista elää. Meidän tulee ottaa vastuuta resurssiemme mukaan kansainväliseen apuun. Meidän tulee hakea oma järkevä turvapaikkapolitiikka EU:n sisällä.

Kauko Määttä, diplomi-insinööri, Imatra

Kauko Määttä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet