Lukijalta: Suurissa uudistuksissa kaikkien osapuolien mielipiteet huomioon

Länsimaissa, kuten Suomessakin, ylpeillään siitä, että meillä on demokraattinen maa, vaan miten se toimii? Jopa yhden äänen enemmistöllä, kuten vaikka entisessä Neuvostoliitossa Stalinin äänellä.

Ei mielestäni ole demokratiaa, jos eduskunta jopa yhden äänen enemmistöllä päättää yli viiden miljoonan suomalaisen asioista, mikä saattaa olla mahdollista. Nyt kun ollaan tekemässä aivan uutta jokaista suomalaista koskettavaa terveysuudistusta, niin se mielestäni vaatisi perustuslainmukaista viiden kuudesosan enemmistöä.

Nykyinen hallitus ministeri Annika Saarikon (kesk.) johdolla on ollut ajamassa sote-uudistusta niin, että sitä jouduttaisiin tulevina vuosina jatkuvasti korjaamaan. Hallitus saa olla kiitollinen oppositiolle, että esitystä on korjattu.

Ministeri Saarikon esiintyminen eduskunnan kyselytunnilla on ollut todella "pöyristyttävää" , kun tärkeintä on ollut saada oma tahtonsa läpi lopputuloksesta välittämättä. Suomessa tulisi viimeinkin oppia – kun tehdään uusia suuria muutoksia – että siinä tulisi ottaa huomioon kaikkien osapuolten mielipiteet. Niin voisimme ylpeillä olevamme demokraattinen maa.

Aulis Soukka, Hamina