Lukijalta: Tienpitoa pitää parantaa Saaripirtin luona

Rajakalliontien jatkeena kulkeva, tiemerkein Kotkaan johtavaksi osoitettu jalankulku- ja pyörätie, joka johtaa Mussalon tielle Saaripirtin ohi, on ilman talvikunnossapitoa. Samoin näkötornin risteyksestä Mussalon vanhalle koululle menevä tie. Kyse on noin 150 ja 250 metrin mittaisista tien pätkistä. Molemmilla teillä on vilkas työ- ja koulumatkakäyttö.

Saaripirtin tiellä on kyse jyrkästä ja talvella liukkaasta ja vaarallisesta mäestä. Mennessäni Kallioluolan urheilusalille vuonna 2014 kaaduin vähän ennen Mussalon vanhaa koulua liukkaassa mäennyppylässä, minkä seurauksena jouduin sairaalaan leikattavaksi.

Soitin 5.11. tienpidosta huolehtivalle teknilliselle virastolle, josta ilmoitettiin, että tienpito ei kuulu kunnalle, koska kaavoitus päättyy Saaripirttiin. Tie on yksityistie ja Mussalossa on kaikenlaisia polkuja. Niin ei voi eikä saa olla: kysymys on kuntalaisten terveydestä. Tietä käytetään erittäin ahkerasti talvella eikä kysymys ole mistään kolusta, vaan on se jopa autolla ajettavissa kesällä, vaikka ajo on tiemerkein kielletty.

Paavo Koskela, Kotka

Uusimmat uutiset