Lukijalta: Hallituksen maailmansyleilijäpuolueet ovat hiljaa ja toimettomina vaikka oman maan kansalaiset ovat apua vailla vaikeissa olosuhteissa maailmalla

KySan tekstaripalstalla oli kommentti kirjoitukseeni suomalaisista naisista ja lapsista al-Holin leirillä Syyriassa. Siinä luki seuraavaa: "ratapyöräilijän pojasta tulee ratapyöräilijä ja silloin Isis-terroristin pojasta tulee terroristi. Hyvä Suomen hallitus. Ei terroristin alkuja Suomeen". Tällä tekstaajan logiikalla voin lisätä, että suomalaisen natsin pojasta tulee tietenkin uusnatsi.

Isompi kysymys on se, onko tekstaajalla sisäpiiritietoa pääministeri Antti Rinteen (sd.) johtaman hallituksen päätöksistä. Onko jo tehty päätös siitä, että suomalaisia naisia ja heidän lapsia sekä al-Holin leirillä olevia orpolapsia ei päästetä palaamaan Suomeen.

Rinteen hallituksessa ovat tunnetut maailmansyleilijät ja puunhalaajat SDP, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Puolueiden piiristä on ihmisoikeuskysymyksissä heristelty sormea suuntaan jos toiseenkin vuosikymmenien saatossa. Nyt oman maan kansalaiset ovat apua vailla vaikeissa olosuhteissa maailmalla, niin ollaankin yht'äkkiä hiljaa ja toimettomina. Eipä olisi uskonut näistä puolueista, ei totisesti olisi uskonut. Puolueiden katu-uskottavuus on mennyt.

Isoin kysymys on avoinna edelleen. Eikö Suomen perustuslaki olekaan kaikille sama? Perustuslain mukaan Suomen kansalaisilla on oikeus palata kotimaahan ulkomailta. Lakiin ei ole säädetty mitään poikkeuksia tai varaumia. Samalla tavalla jokaisella suomalaisella on oikeus asettua asumaan mille paikkakunnalle tahansa Suomessa kenenkään estämättä. Näyttää vahvasti siltä, että Suomessa on piirejä, jotka haluavat, että Rinteen hallitus ei noudattaisi Suomen lakeja islaminuskoisten suhteen. Toivottavasti oikeuskansleri valvoo tarkasti ylimpien virkamiesten ja poliitikkojen toimien laillisuutta.

Pentti Heinonen, Hamina