Lukijalta: Vierastan pakotettua tasa-arvoa—Se merkitsee miesten syrjintää, koska päteviä mieshakijoita on yleensä enemmän

Tasa-arvoon vedotaan milloin missäkin asiassa ymmärtämättä sen rajoituksia. Sukupuolten tasa-arvosta puhutaan paljon, mutta siinä on ”reunaehtonsa”. Osa naisista keskittyy perheeseen, mikä näkyy väistämättä työssä ja eläkkeissä.

Ammattien sukupuolitus vaikuttaa ikuiselta. Naisia on moottoripyöräpoliiseina kolme ja palomiehinä kahdeksan, lentäjinäkin hyvin harva. Tuorein parku syntyi siitä, että konserteissa soitetaan lähes aina miesten sävellyksiä.

Vierastan pakotettua tasa-arvoa, kuten 50/50-periaatetta, kiintiöitä ja ”naisten vuoroja”. Jos naisen valitsemista perustellaan ”vuorolla”, mennään sukupuoli edellä pätevyyden sijaan. Se merkitsee miesten syrjintää, koska päteviä mieshakijoita on yleensä enemmän.

Naisurheilijat vaativat paljon ymmärtämättä, että urheilussa tasa-arvoihanne ei toimi. He vetoavat siihen, että tekevät vastaavan työn kuin miehet, mutta tulokset ratkaisevat. Keihäänheitossa naiset häviävät kymmeniä metrejä, vaikka väline on kevyempi. He jäävät jälkeen jo fysiologian ja ruumiinrakenteen takia, mikä rajoittaa taitoja. Jalkapallonaiset ovat 15-vuotiaiden poikien tasolla. Lajissa on ainakin miljoona miestä ennen parasta naista.

Hannu Eklund, Kotka

Uusimmat uutiset