Lukijalta: Raiskaustilastot, riskiryhmät ja kotoutus

Viime päivinä mediassa on ollut esillä, että tietyt maahanmuuttajaryhmät ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa 38 prosentin osuudella. Mielestäni on pelottavaa, että meille tulee ihmisiä kulttuureista, joissa naisen arvo on olematon ja nainen ruoskitaan tai kivitetään, jos hän joutuu raiskauksen uhriksi.

Suomi yrittää torjua tätä kotouttamalla määrätyistä maista tulevat ihmiset. Tilastoista voidaan päätellä kotoutuksen onnistumista tai nähtävästi epäonnistumista.

Miksei Australiasta, Kiinasta tai vaikka Kanadasta tullutta maahanmuuttajaa tarvi kotouttaa, miksi se koskee vain tietyistä maista tulevia?

Mielestäni kyseessä on riskiryhmä, joka vaatii kotoutusta, koska juuri nämä samat kansalaisuudet ovat yliedustettuina raiskaustilastoissa.

Kyseenalaistan koko kotoutuksen näiden tilastojen valossa. Olen itse asunut ulkomailla yli 12 vuotta ja työskennellyt aina työpaikoissa, joissa on useita eri kansalaisuuksia sekä kulttuureita.

Minun on vaikeata uskoa, että jos länsimaalaista yritettäisiin kotouttaa kulttuuriin, jossa nainen kivitetään raiskauksen uhrina, niin hän hyväksyisi tämän ja luopuisi länsimaalaisista arvoista, jotka hän on oppinut lapsesta alkaen.

On syytä kysyä, että miksi sitten näissä kulttuureissa kasvaneet luopuisivat omista arvoistaan tänne tullessaan? Tilastojen valossa näyttää huolestuttavalta.

Niko Nurmi, Varavaltuutettu (ps.), Kotka