Lukijalta: Kotkan vetovoimatekijöitä pitäisi edistää nykyistä enemmän

Mielestäni Kotkassa on tällä hetkellä kaksi vetovoimatekijää, joiden eteen ei tehdä kovinkaan paljoa mitään. Toinen on Kyminlinna ja toinen nuorille suunnattu skeittihalli.

Kyminlinnan elpymistä vie eteenpäin paikallisista yrittäjistä ja luovan alan ihmisistä koostuva epävirallinen ja hyvin löysä yhteisö. Olisi silti hyvä, että kaupunki olisi siinä mukana ja että Kyminlinnaa vietäisiin monella sektorilla eteenpäin.

Kyminlinna kyllä etenee vaikkakin hitaasti. Minua huolettaa se, että nyt näyttäisi käyneen niin, että skeittihallin eteen ei ole pitkään aikaan tehty yhtään mitään. Lisäksi vähän pelkään, että päättäjät ovat jo sen unohtaneet.

Kotka tarvitsee nuoria ja lapsiperheitä sekä heille pitää olla virikkeitä. Lisäksi Kotka sai aikanaan paljon kiitosta ja näkyvyyttä vanhasta skeittihallistaan. Kun nuorilla on mielekästä tekemistä, niin he eivät käytä päihteitäkään niin paljon. Kyminlinnan elvyttämisen suunnittelua siis tulee jatkaa sekä ottaa skeittihalliprojekti naftaliinasta ja Kotkan tulisi alkaa viemään sitä eteenpäin.

Jarno Jäppinen, Kotka

Uusimmat uutiset