Lukijalta: Eikö terveysyhtiöiden kokoomuslaisille kansanedustajille antama ohjeistus ollutkaan epätervettä lobbausta?

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii lobbareita pois Säätytalolta, ja erityisesti siellä ei saa olla SAK.

Nopeastipahan mieli muuttuu. Vielä joitakin viikkoja ennen vaaleja eduskuntaa, ja erityisesti kokoomuslaisia kansanedustajia, ohjeistivat yksityiset monikansalliset terveysyhtiöt. Muiden puolueiden kansanedustajien mukaan kokoomuslaiset soittelivat kesken valiokuntakokousten näille lobbareille, entisiä aktiivikokoomuslaisia kaikki, jotka antoivat ohjeita jopa yksittäisten lakipykälien tekstimuotoiluksi. Eikö tämä ollutkaan epätervettä lobbausta? Senhän olisi puheenjohtaja Orpo käskyllään voinut estää, mutta eipä tehnyt. Miksihän?

Hallitustunnusteluissa kokoomuksen pelisilmä petti, ja nyt Säätytalolla neuvottelee Vasemmistoliitto, jota kokoomus ei olisi sinne halunnut. Oliko vaatimuslista liian tiukka ja ehdoton, kun oletettiin, että ilman kokoomusta ei SDP:n johtamaa hallitusta synny.

Mutta eipä ihme, että perussuomalaisetkin ovat toistaiseksi ulkona neuvotteluista. Viikonvaihteen uutiskommenttien perusteella kokoomuksen ja perussuomalaisten puheenjohtajien kommentit olivat yhtenevät laulun sanoin “sama kaiku on askelten”.

Jos Jussi Halla-aho olisi jättänyt mainitsematta sanan “maahanmuutto”, niin sekä hänen että Orpon talouspoliittiset lausunnot olisivat olleet kuin samasta paperista. Näyttää olevan niin, että perussuomalaiset pääsevät hallitukseen vain kokoomuksen ja muun oikeiston kanssa. Ja sitähän Halla-aho tuntuu haluavan, mutta halusivatko kaikki ne perussuomalaisten äänestäjät, jotka halusivat muutosta Juha Sipilän(kesk.) johtaman porvarihallituksen politiikkaa, jota perussuomalaiset tinkimättömästi tukivat vuosina 2015 –2017?

Matti Piipari, Kotka

Uusimmat uutiset