Lukijalta: Kyminlinna auki Meripäiviksi

Minusta Kyminlinna voitaisiin avata Meripäiviksi, että ihmiset näkisivät alueen potentiaalin. Siellä voisi päivän ajan olla myyjäiset kuten siellä on aiemminkin ollut. Lisäksi voitaisiin järjestää meripäivävieraille opastettuja kierroksia.

Poliitikot ja virkamiehet ovat nähtävästi säikähtäneet alueen tarvitsemaa 16:ta miljoonaa euroa ja sen takia eivät uskalla tehdä mitään päätöksiä Kyminlinnan suhteen. Nyt olisi tärkeää unohtaa se raha hetkeksi ja nähdä mitä Kyminlinna pystyy tarjoamaan vaikka se onkin puolikuntoinen. Kannattaa muistaa, että Kyminlinnan elvyttäminen on enemmän tahto- kuin rahakysymys. Lisäksi Meripäiviä ajatellen niin olisi hyvä, että kyseinen tapahtuma ei olisi pelkästään Kotkansaarella vaan myös muuta Kotkaa voisi huomioida festivaalin yhteydessä.

Kannattaa muistaa, että Kyminlinnan elvyttäminen on enemmän tahto- kuin rahakysymys.

Erityisesti haluan kiittää nykyistä Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviötä, joka mielestäni on jo näin lyhyellä toimiajallaan saanut enemmän aikaan esimerkiksi Kyminlinnan suhteen kuin jotkut paikallispoliitikkomme vuosikausiin. Kun viiden vuoden päästä kysytään, että kuka pelasti Kyminlinnan, niin se on varmaan aika lyhyt nimilista, ja epäilen, että kovinkaan monen nykyisen paikallispoliitikon nimeä ei siltä listalta löydy.

Jarno Jäppinen, Kotka