Lukijalta: Lippupuuhastelusta pitäisi viimein luopua Haminassa

Haminan johtavien virkamiesten ja poliittisten päättäjien tulisi viimein kaikessa hiljaisuudessa luopua suurlippupuuhastelusta ja vähitellen jättää unhon yöhön koko lippumaailma. Niin viisaasti lienee tehty Kotkassa Kantasatama-hulluttelussa.

Liputtamiseen on jo mennyt paljon veronmaksajien rahoja ja sitä enemmän menee, mitä pidempään touhua jatketaan. Eräiden tietojen mukaan tavoitteena oli saada julkisuutta Haminalle ja se tarkoitushan on jo saavutettu, eli vanha sanonnan mukaan ”sille nauravat jo aidan seipäätkin”.

Television uutislähetyksessä lippumaailman isä Kimmo Kiljunen oli jo rakentamassa jotakin suurhallia lippumaailmalle kertoen nykyisen olevan vain vähäinen alku koko projektille. Siis alku varsinaisille menoille, joten nyt olisi järkevää hyväksyä ja maksaa kertyneet kulut sekä unohtaa koko juttu välttyäkseen suuremmilta vahingoilta ja jatkuvalta rahan menolta.

Haminassa on matkailijoille vetovoimana linnoitus, ympyräasemakaava ja bastioni. Niihin tukeutuen olisi matkailubisneksen kehittäminen mahdollista varsin vähin kustannuksin jopa ilman ulkopuolisia konsulentteja. Suomen ja ulkomaiden liput löytyvät kaikille nähtäviksi internetin ihmeellisestä maailmasta, joten ihmisille pitäisi ehkä maksaa heidän saamisekseen lippuja Haminaan ihmettelemään.

Tiedän tosin tämän kirjoitelmani turhaksi, sillä poliittiset päättäjät eivät voi antaa periksi, vaan virheet ehkä joskus huomattuaan peittävät ne vielä suuremmalla virheellä. Myöskään äänestäjät eivät muista ja ota huomioon virheitä, vaan äänestävät kuten ennenkin. Haluan tämän kuitenkin eräänlaisena omana loppulausuntonani aiheesta tuoda julki.

Juhani Leinonen, Hamina

Uusimmat uutiset