Lukijalta: Suomi olisi ilman armeijaakin yhtä turvallinen maa asua

Suomen harrastama politiikka on ollut koko itsenäisyyden alan poukkoilevaa eikä vanhan sanontaa mukaillen tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Huvittavaa on, kun satoja suomalaisviranomaisia jahtasi muutamaa venäläistä saariasukasta turvallisuuden nimissä. Heistä kuulemma on vaaraa Suomelle ja kaupankäynnille. Jopa useita itseään asiantuntijoina pitävää kansanedustajaa piti operaatiota erittäin tarpeellisena.

Olisi tullut kuitenkin muistaa, että mikäli Venäjä jossain vaiheessa haluaisi Itämeren merenkulun Suomeen pysäyttää, niin se tapahtuisi hyvin kivuttomasti Kaliningradista, joten operaatio oli enemmänkin naurettava voimannäyttö, joka myös maksoi.

Toisaalta operaatio oli vahvistusta Suomen asehankintojen tarpeellisuudelle. Tulisi kuitenkin myös muistaa,että jos Suomen asehankintoja lisätään, niin mahdollinen hyökkääjä myös sen tulisi tekemään, joten se on jatkuva kiertokulku.

Mielestäni asehankinnat, joita Suomessa suunnitellaan, tulisi jättää suorittamatta seuraavan eduskunnan aikana ,sillä ei niistä todellisuudessa olisi mitään hyötyä, ja Suomi ilman armeijaakin olisi yhtä turvallinen maa asua. Hyvänä esimerkkinä voisi pitää vaikka Keski-Amerikan valtiota Costa Ricaa, jossa asuu maapallon onnellisin kansa, sillä siellä on pienin veroprosentti, parhaiten hoidetut koulunkäynti- ja opiskelumahdollisuudet, paras sairaanhoito, jossa käy potilaita ympäri maapalloa, eikä sinne ole koskaan hyökätty. Mistähän se johtuu? Siellä ei ole omaa armeijaa, mihin Suomen sekä monen Euroopan maa tulisi pyrkiä. Se olisi myös ilmaston näkökulmasta erittäin tarpeellista.

Näyttäkää esimerkkiä, arvoisat ehdokkaat.

Aulis Soukka, kaksi sotaa kokenut, Hamina

Luetuimmat