Lukijalta: Keikan myöhäinen alkaminen häiritsi musiikkinautintoa

Olemme olleet erittäin iloisia, kun paikallinen ravintola Leikari on ruvennut tuottamaan paikkakunnalle muusikkoja ja bändejä, joita näillä seuduilla harvoin kuulee. Mutta emme ole enää!

Olemme käyneet kuuntelemassa tai yrittäneet kuunnella esimerkiksi Jussi and the Boys’ia ja nyt viimeksi Agentsia ja Ville Valoa. Bändit ovat alkaneet soittaa vasta puolen yön jälkeen. Kun kysyimme asiaa Leikarista, he sanoivat alkamisajan olleen bändin toivomus muun muassa. Agentsien. Tiedusteltuamme asiaa Ville Valon tuotteita myyviltä henkilöiltä, ja he taas kertoivat sen olleen ravintolan puolelta tullut ohjeistus.

Odotimme siis salissa, josta kaikki tuolit ja pöydät oli poistettu ennen puoltayötä bändin soiton alkamista. Siihen asti ravintola juotti asiakkaita monista myyntipisteistä, ja kun esitys alkoi, yleisö oli humalassa, melu sen mukainen ja äänentoisto hankalasti puuroinen.

Tullessamme ravintolaan jouduimme aiemmin ostettujen lippujen lisäksi maksamaan kolme euroa järjestyksenvalvontatehtävistä, mitä maksua ei missään eikä koskaan ole joutunut maksamaan!

Eli kysynkin onko ravintolan tarkoitus rahastaa juottamalla yleisö ennen esitystä täydelliseen humalaan ja näin käyttää törkeästi hyväkseen kuuluisien artistien vetovoimaa voittojen maksimoimiseen? Musiikkinautinnosta ei tämän jälkeen voi puhuakaan.

Irmeli Virkkula, Kauniainen