Lukijalta: Työnteosta pitää tehdä kannattavampaa

Nyt, kun Suomen talous on ollut mukavan tuntuisessa nosteessa ja työllisyysnäkymät ovat parantuneet, viimeistään seuraavan hallituksen pitää olla valmis keventämään palkkaverotusta edellyttäen, että Suomi pysyy edelleen kasvu-uralla ja työtä on tarjolla.

Palkkaverotuksen keventäminen tekee työnteosta entistä kannattavampaa ja houkuttaa ihmisiä ottamaan paremmin työtä vastaan. Kyllä kannattava työ tekijänsä kohtaa.

Kun työtä tekevien palkansaajien määrä kasvaa, se vähentää työttömyyden hoidosta aiheutuvia kustannuksia ja lisää myös yhteiskunnan verotulokertymää, vaikka verotusta hieman kevennettäisiin. Yhteiskunnan rattaat pyörivät ja näin se pystyy huolehtimaan paremmin myös heikompiosaisista ja turvaamaan palvelut. Työmies on palkkansa ansainnut.

Vesa Levonen (kesk.), Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat