Lukijalta: Päällekkäisyyksiä investointeja esteettävä ohjailulla

Tämän tarinan voisi aloittaa ”Sleeppareitten” biisillä ”Onko järkee vai ei”, nimittäin kaakon rannikkokuntien ”päällekkäisprojekteissa”, joita vuosien ajan on hierottu eri foorumeilla? Esimerkiksi kaksi lentokenttää (Kymi ja Pyhtää) tai kaksi isoa outletia (Virolahti ja Kotkan kantasatama). Tuovatko kuntien ”isät” ja Cursor ”päällekkäistä toimintaa liian lähelle toisiaan? Toivottavasti seutuvaltuusto valvoisi alueita, joissa asiakasmäärät ovat marginaalisia. Näin säästyy kuntalaisten veroeurot haaskuulta.

Otetaan esimerkiksi Jumalniemen kauppakeskus. Venäläisasiakkaat ovat vähentyneet huomattavasti heikon ruplakurssin vuoksi. Lapsuuteni Karhulan Helilän liikkeet autioituvat liiaksi. Se on viesti, että liike-elämä on murroksessa, netti- ym. some-kaupat ovat tulleet tilalle.

Näin käy myös tulevalle Kantasataman kauppakeskukselle, nimittäin Kotkansaaren torin läheisyydessä hyvät kivijalkamyymälät ja kauppakeskus Pasaati ovat vakiinnuttaneet paikkansa kotkalaisten ostosarjessa.

Silloin tällöin Kotkassa poikkeavat risteilypaatit, eivät pidä Kantasataman basaareita kannattavuudeltaan plussalla, eivätkä itäturistit, kotimaisista reissaajista puhumattakaan. Jos kannattavuutta halutaan, pitäisi Kotkasta lähteä ja saapua matkustajalauttoja liki saman verran kuin Helsingissä ja se on paljon se.

Siis järki käteen! Kannattaa tutustua kuntalakiin, joka määrittää kunnan tehtävät.

Mertsu JK. Merivirta, (kesk.), Kotka

Luetuimmat