Lukijalta: ”Kunnia” suomalaisista sankarivainajista kuuluu Adolf Hitlerille

KySan tekstaripalstalla oli seuraavanlainen teksti. "Myös vuonna -38 demarit olivat aseostoja vastaan ja pitivät turhana esimerkiksi tykistön modernisointia. Jossain katsottiin tilaisuuden koittaneen ja jouduttiin uhraamaan tuhansien suomalaisten sotilaiden henki huonon kaluston takia. Nyt vastustavat ilma-aseen päivittämistä uskottavalle tasolle. Ukraina esimerkki mihin laiminlyönnit johtavat". Demareilla oli varmaan vankat perusteet mielipiteilleen armeijan hankinnoista 1938.

Talvi- ja jatkosodan suomalaisista sankarivainajista kyseenalainen kunnia kuuluu Saksan Adolf Hitlerille. Hitlerin johtaman Saksan tärkein päämäärä oli Euroopan juutalaisten täydellinen tuhoaminen. Vahva hyökkäysarmeija oli tarpeen vieraiden alueiden valtaamiseksi, jonka jälkeen juutalaiset päästiin tuhoamaan. Saksassa vallalla olleen arjalaisen rotuopin mukaan Neuvostoliitossa asui ali-ihmisiä, jotka piti myös tuhota tai alistaa palvelemaan saksalaista herrakansaa.

Ruotsalainen Jas Gripen riittää meille.

Britannia, Ranska ja Neuvostoliitto havahtuivat Hitlerin Saksan aiheuttamaan uhkaan. Ne päättivät taistella ja puolustaa kansojensa oikeutta olemassaoloon. Viimeinen pisara oli saksalaisten marssiminen Prahaan keväällä 1939. Sen jälkeen Euroopassa vallitsivat viidakon lait, ja jokainen ajatteli vain omaa etuaan. Seurauksena tästä oli talvisota, koska Neuvostoliitto katsoi Suomen rajan kulkevan liian lähellä Leningradia. Neuvostoliiton juutalaisia kuoli operaatio Barbarossan (1941-45) seurauksena yli miljoona teloitettuna. Neuvostoliittolaisia ei-juutalaisia siviilejä kuoli puolestaan yli 10 miljoonaa. Joka viides toisen maailmansodan uhri oli neuvostoliittolainen siviili.

Mitä tulee hävittäjäkauppoihin, niin demareista on tullut kauppamiehiä. Mikäli porvarit eivät suostu Rinteen Antin pienituloisille eläkeläisille lupaamaan vappusataseen, niin voi olla, että hävittäjiä hankitaankin vain 32. Kun ei ole varaa lyödä eläkeläisille 100 euroa kännyyn, niin eihän meillä voi olla varaa hankkia 64 monitoimihävittäjää. Ruotsalainen Jas Gripen riittää meille. Näin se menee.

Pentti Heinonen, Hamina

Luetuimmat