Lukijalta: Kohta perussuomalaiset vaatinevat Trumpin tavoin korkeaa muuria maamme rajoille

Matti Kujalan (KySa 10.1.) tavoin ihmettelen perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerolan kyvyttömyyttä ymmärtää tämän päivän todellisuutta. Eerolan mielestä maahanmuutto lieveilmiöineen on aikamme merkittävin ongelma, vaikka köyhyys, syrjäytyminen ja kansakunnan kahtiajakautuminen ovat huomattavasti suurempia huolenaiheita. Onneksi kansalaiset tajuavat vallitsevan tilanteen Eerolaa paremmin, sillä seuraavan eduskunnan huolenaiheista maahanmuutto on vasta sijalla 32.

Perussuomalaisten poliittisen tulevaisuuden kannalta on tietysti harmillista, että tällä kertaa ei ole tiedossa neljän vuoden takaista pakolaisaaltoa, ja että maamme poliitikot ja viranomaiset presidenttiä myöten ovat kyenneet ratkaisemaan mallikkaasti maahanmuuttoon liittyneitä pulmia. Myönteisestä kehityksestä huolimatta Eerola ja kumppanit haluavat lietsoa vihaa muualta tulleita kohtaan ylläpitämällä aiheetonta pelkoa kansalaisten keskuudessa.

Siellä perussuomalaisten kaltainen äärioikeisto pitää valtaa ja jälki on sen mukaista.

Tässä myyräntyössä ovat kaikki keinot käytössä. Myös ilmasto. Eerolan mielestä suurin uhka ilmaston muutokselle on väestönkasvu. Erityisen tuhoisaa maapallolle on, jos ihmisiä päästetään tänne pohjolaan, jossa elämiseen ja asumiseen kuluu luonnonvaroja etelää enemmän (Ankkuri 26.12.).

Kuulostaa Donald Trumpilta. Tieteellisiä perusteluja ei tarvita, vaikka jokainen tajuaa, että kun etelästä lähdetään liikkeelle, on ilmasto pohjoisessakin jo piloilla. Mutta sehän riittää, että heittelee julkisuuteen populistisia mielipiteitä kuin pähkinöitä kansalle. Kohta perussuomalaiset vaatinevat Trumpin tavoin korkeaa muuria maamme rajoille.

Jos perussuomalaiset olisivat aidosti huolissaan ilmastonmuutoksesta, olisivat he hyväksyneet joulukuussa kaikkien puolueiden yhteisen ilmastopoliittisen linjauksen. Mutta sitä he eivät tehneet. Poisjääminen näin tärkeästä päätöksestä osoittaa poliittisen vastuuttomuuden lisäksi sen, miksi muiden puolueiden on vaikeaa ajatella perussuomalaisia hallitukseen.

Eerolan ylistäessä perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaa kansalaisten on syytä miettiä, millainen olisi se todellisuus, mihin tällainen politiikka johtaisi. Oulun tapahtumia ei silloinkaan pystyttäisi estämään. Sen sijaan maamme henkinen ilmapiiri saattaisi muuttua yhtä ahdasmieliseksi kuin se on tällä hetkellä vaikkapa Unkarissa. Siellä perussuomalaisten kaltainen äärioikeisto pitää valtaa ja jälki on sen mukaista. Yhteiskunnan rakenteet murtuvat ja älymystö pakenee maasta. Sellaisenko Suomen me haluamme?

Jukka Poikolainen, Kotka