Lukijalta: Areena-hanketta voi perustella vain panostamisella koulutukseen

Koulutukseen panostaminen kannattaa. Kotkan kannalta se on tällä hetkellä tärkeämpää kuin pitkään aikaan. Kilpailu opiskelijoista on jo kiristynyt ja kiristyy edelleen kaikilla koulutustasoilla. Areena-hanke ilman koulutusnäkökulmaa on taloudellisesti kestämätön. Kun areena rakennetaan, tulee koulutukseen todella panostaa ja ottaa täysi hyöty kalliista investoinnista.

Areena-kampushankkeeseen on liittynyt paljon epätietoutta, kuten viime päivinä olemme saaneet lehdistä lukea. Hankkeen ideoinnin ja valmistelun olisi pitänyt olla huomattavasti avoimempi.

Tapahtuma-areenakokonaisuudesta tulee luoda osa kaikkien kotkalaisten koulujen oppimisympäristöä.

Ammattikorkeakoulun rooli ja toiveet ovat myös selkiytyneet viime päivinä. Xamk haluaa areenan osaksi kampusta ja on valmis lisäämään koulutustarjontaa Kotkassa vastineeksi areenan rakentamisesta. Avoin keskustelu eri koulutusalojen tarpeesta Kotkassa tulisikin aloittaa eri toimijoiden kesken ja erityisesti miettiä, miten ehkäistään nuorten naisten voimakasta pois muuttoa alueelta.

Xamkin lisäksi tapahtuma-areenakokonaisuudesta tulee luoda osa kaikkien kotkalaisten koulujen oppimisympäristöä, jotta kaikki oppilaat – myös peruskoulun, lukion ja Ekamin – pääsevät hyödyntämään täysipainoisesti sen mahdollisuuksia.

Toimiva tapahtumakeskus edellyttää kaikkien asiakasryhmien mahdollisuutta edulliseen ja vaivattomaan siirtymiseen tapahtumakeskukseen. Tämän toteuttamiseen on vain yksi vaihtoehto. Se on uudistettu ja toimiva joukkoliikenne. Näin tapahtumakeskus voidaan yhdistää osaksi koulujen oppimisympäristöä.

Areena ei tule maksamaan vain 20 miljoonaa, vaan se maksaa todennäköisesti enemmän. Toisaalta, jos päätetään rakentaa, niin kannattaa sitten rakentaa jotain omaleimaista ja kunnolla. Ei kannata lentokoneessakaan vähentää tehoja lähtökiihdytyksessä, muutoin voi jäädä lento lyhyeksi ja määränpää saavuttamatta.

Juha Attenberg, kaupunginhallituksen jäsen, (vihr.), Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.