Lukijalta: Kaikki eivät pysty käyttämään pankkien verkkopalveluja

OP:n viestintäjohtaja Susanne Vesala totesi: ”Toimialan murros tarkoittaa parempia palveluja.” (KySa 1.6.) Kenelle? Jos 80 prosenttia pankin käyttäjistä toimii digivälineistön avulla, se ei mitenkään kerro sitä, onko pankkipalvelu asiakkaille ongelmallista. OP:n verkkopalvelusta voi jo sanoa, että sitä on tehty kuin Iisakin kirkkoa. Jälki on siitä huolimatta huonoa. Mutta kun ne mainokset…!

Kaikki eivät voi tai pysty käyttämään verkkopalveluja. On lisäksi asioita, joita ei voi hoitaa netissä. Nämä seikat eivät näytä painaneen ollenkaan konttoreiden karsintabuumissa. Sama on tyyli koko Suomen pankkimaailmassa. Pankit pyrkivät kylmästi voittojen maksimoimiseen. Asiakkaita ei kuunnella.

Pankkitoiminta liittyy peruspalveluihin.

OP:n ja Nordean asiakkaat joutuvat Kotkassa heti vaikeuksiin ajoneuvon pysäköinnin vuoksi. On tultava pitkästäkin matkasta pankkiin. Kuinka palvelu voi parantua, kun jo aiemmin ruuhkaisista konttoreista siirtyvät asiakkaat pakkautuvat yhteen ainoaan konttoriin?

Asiakkaan näkökulmasta suurten liikepankkien palvelut ovat ratkaisevasti huonontuneet. Jos tarkastellaan mitä tahansa liiketoimintaa, kaikki (hyvä) asiakaspalvelu ei voi olla tuottavuuden puolella. Pankkisektori on vetänyt toimintansa siihen tasoon, että ”tuottamaton” toiminta karsitaan ja asiakaspalvelua supistetaan. Tämä ei voi olla yhteiskunnallisesti oikein. Pankkitoiminta liittyy peruspalveluihin. Valtiovallan tulisi puuttua pankkien toimintaan, sillä nykyinen kehitys johtaa ja on jo johtanut eriarvoistumiseen ja ongelmiin.

Timo Kiiski, Pyhtää