Lukijalta: Pienyrittäjää ei pidä unohtaa!

Kotkan kaupunkikehitys järjesti ”Lisää vetovoimaa ja yrittäjyyttä Kotkaan” -työpajan verkkokokouksena 20.1. Tilaisuus oli avoin kaikille Kotkan yritystoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Paikalla oli Kotkan kaupungin ja kehitysyhtiö Cursorin edustajia sekä yritys- ja kulttuurielämän toimijoita.

Reilu parinkymmenen osallistujan joukko yllätti minut pienuudellaan. Mielessäni olin kuvitellut, että näinkin tärkeä aihe saisi aikaiseksi väenryntäyksen.

Kuten arvata saattoi, keskustelu pyöri aika paljolti Kantasataman kehityksen sekä akkutehtaan ja biopolttoainejalostamon ympärillä. Nämä ovatkin meille tärkeitä hankkeita, ja erityisesti biopolttoainejalostamo ja akkutehdas toteutuessaan toisivat alueelle paljon työpaikkoja sekä veroeuroja.

Esitin kuitenkin huolenaiheeni pienyrittäjän asemasta Kotkassa sekä joutomaana rehottavista yritystonteista muun muassa Mussalossa, Sikosaaressa ja Hovinsaarella.

Selvää on, että jokainen suuryritys tarvitsee toimiakseen ison joukon eri alojen pienyrittäjiä alihankintaan ja ylläpitoon. Nykyisellään kaupungin yritystontteja ei käytännössä markkinoida mitenkään, ja monet hyvillä paikoilla sijaitsevat tontit kasvavat vesakkoa tai niille on läjitetty autonromuja. Tämä ei mielestäni palvele kenenkään etua.

Saku Sorsa, Kotka

Konekorjausmies (ps.)

Uusimmat uutiset