Lukijalta: Kyllä äänestäjät ymmärtävät — Vai ymmärtävätkö?

Uusi hallitus ja pääministeri aloittivat toimikautensa päähallituspuolueiden kannatuslukujen osoittaessa ennätysalhaisia lukemia. Olisi ollut loistava mahdollisuus vakuuttaa meidät kaikki osaavilla ja vastuullisilla linjauksilla.

Mutta mitä tapahtui? Luottamuksen menettäneet Rinne ja Paatero pyöräytettiin varsin huonolla silmänkääntötempulla takaisin vastuullisille paikoille, ja kuvitellaan kaiken olevan ok. Tämä tuntuu käyvän myös vahvasti vasemmistoon siirtyneelle keskustalle. Molempien henkilöiden luottamus palautui pikavauhtia myös Keskustan keskuuteen. Miten asian laita olikaan vielä hetki ennen hallituksen kaatumista? No, ehkä äänestäjät eivät sitä enää muista.

Vasemmiston punainen lanka on hukkunut rahanjaon huumassa.

Vasemmistohallituksella olisi ollut aito mahdollisuus saada uskottavuus takaisin. Mutta uutta hallitusohjelmaa ei työstetty. Koko hallitusohjelma ja budjetti on rakennettu toiveiden varaan ilman, että varsinaisia työkaluja ja konkreettisia työllisyystoimia olisi löydetty.

Puheenjohtaja Kulmunikin joutui myöntämään, että Kokoomuksen esittämässä vaihtoehtobudjetissa, joka toisi lisää noin 60 000 työpaikkaa, on hyviä asioita, mutta silti nykyisestä hallitusohjelmasta ”pilkkuakaan ei siirretty.” Haaste siis tiedostetaan, mutta ei ymmärretä.

Vasemmiston itse luomaa harhakuvaa lisääntyneestä eriarvoistumisesta halutaan korjata jakamalla lisää rahaa henkilöille, jotka eivät ole kiinni työelämässä näin kannustaen heitä olemaan edelleen työelämän ulkopuolella. Miksi pöydällä ei ole aitoja panostuksia toimenpiteisiin, joilla ihmiset pääsisivät työnsyrjään kiinni? Jokainen uusi työllistynyt henkilö on paras tapa vähentää ihmisten syrjäytymistä, köyhyyttä sekä muita työttömyydestä aiheutuvia haasteita.

Vasemmiston punainen lanka on hukkunut rahanjaon huumassa. Koulutukseen panostaminen on hyvä asia, mutta se näkyy viiveellä työllistymisessä, eikä tuo pikaista apua talouden pohjan vahvistamiseen, jota holtiton rahanjako kipeästi tarvitsee

Kuntien talous on kuralla ja Marinin johdolla myös valtio ajetaan tuntuvaan lisävelkaantumiseen. Velan maksun aika tulee. Kun me ja lapsemme sitten maksamme tätä velkaa, niin kysyn mielelläni Marinilta, että kuinka ”kestävällä ja kauaskantoisella” perspektiivillä tätä on katsottava.

Jussi Virsunen (kok.)

Kaakkois-Suomen piirin pj 2020

Uusimmat uutiset

Kommentoidut