Lukijalta: Olli Kekkonen vastaa valikoivaan sävyyn

Olli Kekkosella (ps.) on huomattava tarve suojella puoluettaan ja puoluetovereitaan. Siksi hän puhuu asioista valikoivaan sävyyn (KySa 3.8.).

Toisin kuin Kekkonen antaa ymmärtää, kukaan ei ole väittänyt, että Röyhkeä-videolla Juho Eerolan ahteriin työnnettäisiin dildo ihan oikeasti. Kuvaannollisesti eli fiktiivisesti kylläkin. Mielikuva sauvan tuuppaamisesta syntyy musiikkivideon aihemaailmasta ja vahvasta kuvakerronnasta. Operaation näkyy erityisen selvästi Eerolan kasvoilla, sillä hän eläytyy rooliinsa vakuuttavasti. Näiden tekijöiden yhteissummana tapahtumien kulku ei jää kenellekään epäselväksi.

Siinä missä Eerolan video on puhdasta fiktiota, Suomen Sisu on faktaa.

Kekkonen vetää muiltakin osin mutkia suoriksi. Omassa kirjoituksessani 1.8. en todennut mitään sellaista, että Timo Soini olisi kaksi vuotta sitten hakenut jatkopaikkaa puheenjohtajana, vaan että hänet ja hänen hengenheimolaisensa syrjäytettiin puoleen johtopaikoilta halla-aholaisten harkituin toimenpitein. Toisin sanoen soinilaisuus lakaistiin puolueessa maton alle.

Kekkosen mielestä puolueen jäsenet käyttivät kyseisessä vuoden 2017 puoluekokouksessa äänioikeuttaan demokratian sääntöjen mukaisesti. Tämä on totta. Kekkonen jättää kuitenkin kertomatta, että taustalla oli pitkään jatkunut Jussi Halla-aholle uskollisten jäsenten manipulointi suljetussa Facebook-ryhmässä. Toimenpiteellä haluttiin mobilisoida kokouspaikalle mahdollisimman paljon Halla-ahon kannattajia. Siinä onnistuttiin ja valta siirtyi halla-aholaisten käsiin (HS 18.6.2017). Toimenpidettä sopii kutsua vallankaappaukseksi.

Kuukausi sitten perussuomalaisten uudeksi puoluesihteeriksi valittiin henkilö, joka ensitöikseen ilmoitti pysyvänsä Suomen Sisun jäsenenä. Kuten tiedämme, suojelupoliisi pitää Suomen Sisua äärioikeistolaisena järjestönä. Siinä missä Eerolan video on puhdasta fiktiota, Suomen Sisu on faktaa. Maailmalla viikonlopun aikana päätään nostanut äärioikeistolaisuus herättää aiheellisesti suurta huolta.

Jukka Poikolainen, Kotka