Lukijalta: Kyminlinnan pelastaminen jää Kyminlinnaa rakastaville

Minusta Kyminlinnan edistämiseen paras ratkaisu olisi edelleen se, että Kotkan kaupunki ottaisi siitä vetovastuun. Se on nyt päivänselvää, että uutta 13 vuoden loikoilujaksoa, jonka poliitikot ja virkamiehet ovat Kyminlinnan suhteen saaneet, niin ne ajat ovat menneet.

Mikäli Kyminlinnan suhteen ei asioita ala tapahtua, niin ilmeisesti ajan saatossa on huomioitava myös se mahdollisuus, että ne, jotka rakastavat Kyminlinnaa, niin heidän se on pelastettava. Käytännössä se tarkoittaa joukkorahoituksella toimivaa yhdistystä tai jopa yritystä, joka vastaisi Kyminlinnan hoidosta ja kehittämisestä.

Se ei ole helppo eikä halpa ratkaisu, ja valitettavasti näyttää, että se saattaa olla ainoa ratkaisu joka pelastaa Kyminlinnan. Ihan kaikki eivät ole pelleilleet Kyminlinnan kustannuksella: iso kiitos Kaakon elokuvakomissiolle sekä Kyminlinnan kesäteatterille siitä, että näinä vaikeina aikoina jotkut ovat kunnioittaneet ja edistäneet yli 200 vuotta vanhaa historiallista rakennusta sillä kunnioituksella, joka sille kuuluu.

Jarno Jäppinen, Kotka