Lukijalta: Moni persu ei olisi ilman maahanmuuttajia päässyt eduskunnan jakarandatuolille

Kymen Sanomien Markku Kumpunen on omaksunut dialektiikan luovasti sunnuntain kolumnissaan todessaan Timo Soinin menestyksestä:"Kuka vielä väittää, ettei maahanmuutosta olisi joillekin hyötyä?" Niinpä niin, moni kylätason marisija ei olisi ilman maahanmuuttajia päässyt jakarandatuolilla tekstiiliä kuluttamaan. Sanokaa persut vaan reippaasti Allah akbar. Toisten onnettomuus kääntyi toisten onneksi ja lopulta hillotolpan juurelle sekä rukoilemaan Yhdysvaltoihin.

Samankaltaisia tarinoita on historia täynnä. Kaikkea ei ole vielä kirjoitettu hyvin ylös. Presidentti Urho Kekkonen oli poliittisen pelin mestari. Kaikki pelit eivät mielestäni olleet tulokseltaan suinkaan surkeita.

1950-luvulla tapahtuneen SDP.n hajoamisen syyt eivät olleet yksinomaan sisäsyntyisiä, niinkuin ei ole mikään. Pelaajia oli useita, kotimaassa ja ulkomailla. Sama koski SKP:n hajaannusta 1960-luvulla. Kokoomus, eikä Kepukaan välttynyt samalta asialta. Muistan, kun vuonna 1973 olimme Berliinissä, DDR:ssä, Maailman nuorison ja opiskelijoiden festivaaleilla. Ilkka Kanerva tuomitsi imperialismin. Asian voi netistä tarkistaa.

Totuudenpuhujille ei ole paikkaa hillotolpalla. Minusta ei koskaan tullut kansanedustajaa. Ei ollut nostetta, eikä katetta pankissa. Totuus nimittäin on, että ilman paksua lompakkoa, säkenöivää missiyttä, tai kultamitalia olympialaisissa, on Arkadianmäelle pääsy mahdotonta.

Esa Lassi, Kotka