Lukijalta: Elämänarvot ovat kadoksissa

Valheellisista elämäntavoista on tullut erityisesti pääkaupunkiseudulla muoti-ilmiö vailla vertaa. Muu Suomi puree hammasta ja vaikenee kiukkuisena näille pääkaupunkiseudun hulluuksille. Ihmisille pyritään luomaan mielikuvaa erityisesti sähköisessä mediassa, että nyt on löydetty uusi ja uljaampi elämisen malli. Poikkeavuudesta saattaa tulla elämänikäinen invaliditeetti. Hairahtuneisuus huomataan ehkä liian myöhään, kun on jo menetetty elämästä yksi arvokkaimmista elämäntaidoista.

Kahden eri sukupuolta olevien ihmisten liitto osoittautui tuhansien vuosien aikana ihmiselämää kantavaksi voimaksi niille ihmisille, jotka onnistuivat elämässään löytämään sen oikean kumppanin, eli puolison. Se synnytti toimivat yhteiskunnat, perheet, kodit, kylät ja kansakunnat. Näiden elämäntaitojen turvin rakentui ihmisten aito vastuuntunto itsestä ja toisista ihmisistä. Perhe koettiin tavoittelemisen arvoiseksi, etuoikeudeksi, koska se synnytti iloa, toivoa, nautintoa ja turvallisuutta kahden eri ihmisen välille. Kaikki tämä edellytti toisen osapuolen ja elämänkumppanin kunnioittamista ja halua palvella häntä tiettyjen moraalisääntöjen puitteissa.

Monet meistä muistavat Punahilkka-sadun, missä susi pukeutui mummoksi vietelläkseen ja varastaakseen Punahilkan elämän ja onnen. Meistä monista alkaa tuntua siltä, että nämä kavalat sudet ovat löytäneet maailmassamme kohtuuttoman suuren jalansijan eksyttäen monet viattomat ihmiset ja nuoret elämän suurille harhapoluille, josta palaaminen ei aina onnistukaan.

Jotkut piispat antavat ymmärtää, että näiltä henkiseen invaliditeettiin johtavilta poluilta löytyy se tavoittelemisen arvoinen uusi parempi elämä. Se on todellakin vale. He haluaisivat jopa siunata vihkimiset kirkollisin menoin. Postmodernien elämässä tämä on ainut asia, johon Jumalaa tarvitaan. Kun lapsella ja nuorella on alun alkaen hyvä sosiaalinen kasvuympäristö se ei silloin tunne viehtymistä näille tämän ajan oudoille ilmentymille. Kymmenet tuhannet nuoret houkutellaan pääkaupunkiseudun kennoasuntoihin, missä perheen perustaminen on mahdotonta.


Pentti Honkonen, Hamina

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat