Lukijalta: Kyyti voi olla kylmää velanmaksussa

Nyt monet liikkeet ja palvelut ovat kiinni ja raha ei vaihda omistajaa kuten ennen. Hallitus on luvannut auttaa rahallisesti monia pulassa olevia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tarvitsevat tukea selvitäkseen korona epidemian aiheuttamasta talouslamasta. Myös lomautetut ja vähävaraiset tarvitsevat tukea, unohtamatta vanhuksia ja lapsiperheitä. Tukea tarvitaan ja se tarkoittaa isoa rahallista menoa valtion kassasta.

Myös iso ja mahtava EU on tulossa mukaan rahanjakooperaation – eli meidän pitää maksaa myös muiden maiden koronatukia tulevaisuudessa. Onneksi presidentti Sauli Niinistö huomasi Saksan ja Ranskan rahanjakooperaation vilpillisyyden. Nyt maamme hallitus tietää, että ei ole aika antaa euroja Euroopalle, vaan oman maan talouden tukemiseen.

Mistä otamme rahat velanmaksuun ja mistä tingimme tulevissa valtionbudjeteissa? Tätä pohdintaa on tiedossa, kun maailma on palannut normaaliin. Voi sanoa kuin laivan kapteeni, että nyt on tyyntä myrskyn edellä. Ei mene kauan, kun myrsky tulee ja silloin on kyyti kylmää.

Risto Kolehmainen, Kotka

Luetuimmat