Lukijalta: Talorahat Kyminlinnan muurin kunnostamiseen

Nyt kun Senaatti-kiinteistöt on saamassa myydyksi Komendantin talon, niin ne rahat pitää välittömästi palauttaa Kyminlinnaan ja sen kunnostamiseen. Tällä hetkellä kaikkein akuutein asia on muurin kunto ja siitä tippuilevat kivet.

Senaatti-Kiinteistöt on kulttuurihistoriallisesti arvokkaan linnoituksen omistaja ja sillä on vastuu hoitaa- ja kunnostaa Kyminlinnaa vastuullisesti. Tätä se ei ole tehnyt pitkään aikaan. Museovirasto on minusta myös toiminut aivan liian lepsusti ja sallinut Senaatti-Kiinteistöjen toimia täysin piittaamattomasti aivan liian pitkään. Museoviraston on nyt ennen kaikkea herättävä ja alettava tehdä sitä, mitä heidän kuuluukin tehdä eli valvoa.

Myös Kotkan kaupunki voisi alkaa heräillä ja oikeasti ottaa vastuuta Kyminlinnasta. Tämän vuoden kohdalta ne, jotka ovat olleet vastuussa Kyminlinnan kohtalosta saavat kaikki hylätyn ja jäävät luokalle.

Jarno Jäppinen, kirjailija, Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet