Lukijalta: Uudella poliisipäälliköllä on haasteellinen tehtävä

Kaakkois-Suomen poliisipäällikkö Marko Viitasen haastattelu oli mielenkiintoista luettavaa (KySa 12.9.).

Viitanen on tehnyt väitöskirjan poliisien rikoksista. Se tarkoittaa sitä, että Viitanen tietää poliisien tekemistä rikoksista niin paljon, että hän ymmärtää miten vaikeaa on saada rikoksiin tai laittomuuksiin syyllistyneet poliisit teoistaan vastuuseen.

Pitkäaikaisena ihmisoikeuksien puolustajana mieltäni lämmitti erityisesti se, kun Viitanen sanoi, ettei poliisin pidä leikkiä ihmisten oikeusturvalla. Viitanen painotti myös tasapuolisen kohtelun tärkeyttä, mutta miten nämä toteutuvat käytännössä jää nähtäväksi.

Toivon hartaasti, että uusi Kaakkois-Suomen poliisipäällikkö tuo tarvittavan ryhdin erityisesti rikospoliisin menettelyyn, jossa on paljon parantamisen varaa. Kenttäpoliisit ovat mielestäni kiitoksen työstään ansainneet, mutta rikospoliisin menettelyssä on petraamista.

Asko Kervinen, Hamina

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat