Lukijalta: Kymenlaakson liiton hallinnon siirto olisi täysin kohtuutonta yli 20 liiton pitkäaikaista työntekijää kohtaan

Kymenlaakson liiton hallinto on kuntien yhteisellä päätöksellä sijainnut aina Kotkassa. Kotka ja Kouvola sopivat kuitenkin edellisellä hallituskaudella, että mikäli Sipilän hallituksen sote- ja maakuntauudistus toteutuu, siirretään uuden maakunnan hallinto Kotkasta Kouvolaan.

Maakuntauudistus kaatui ja samalla sopimus liiton hallinnon siirtämisestä menetti merkityksensä. Kouvolan kaupunginhallitus kuitenkin linjasi sen jälkeen omassa kokouksessaan, että hallinto siirretään Kouvolaan joka tapauksessa ja määräsi maakuntajohtajan valmistelemaan asiaa.

Kymenlaakson liiton hallitus tekikin äskettäin päätöksen hallinnon pakkosiirrosta Kouvolaan. Kouvolan kuntapoliitikkojen ainoina motiiveina on ollut saada liiton hallinnosta itselleen vuokralainen ja samalla saada sulka omaan hattuunsa tulevia kuntavaaleja varten. Muuton myötä kulut kasvaisivat, koska Kouvolalta vuokrattavat tilat ovat nykyistä selvästi kalliimpia. Kun vielä samaan aikaan Iitti on eroamassa koko liitosta, aiheuttaisi tämä perusteettomia paineita liiton muutenkin niukalle rahoitukselle.

Hallinnon siirto olisi myös täysin kohtuutonta niitä yli kahtakymmentä liiton pitkäaikaista työntekijää kohtaan, jotka asuvat Kotkassa ja ovat rakentaneet elämänsä tänne. Yksikään työntekijöistä ei asu Kouvolassa.

Olemme keskiviikkona 11.9. tehneet liiton hallitukselle oikaisuvaatimuksen, sillä siirrolle ei ole perusteita ja päätöstä voidaan useammassa kohtaa pitää laittomana tai vähintään väärässä järjestyksessä syntyneenä. Toivomme liiton hallituksen suhtautuvan oikaisuvaatimukseen sen edellyttämällä vakavuudella.

Kim Soares ja Riku Pirinen, kotkalaisia kaupunginvaltuutettuja (sd.)

Luetuimmat