Lukijalta: Pihkookin tarvitsee koulun—Jos oikeasti haluaisimme Kotkaan lapsiperheitä, niin meidän olisi nimenomaisesti säilytettävä nykyinen palveluverkko

Myös me kaupunginvaltuutetut olemme saaneet lukea lehdestä, kuinka jälleen kerran ”matto on vedetty” kuntalaisten alta. Tällä kertaa on valtuuston päätöksellä pyyhitty…hikeä kaupungintalolla. Se on selvää, että rahaa ei ole, mutta jotain rajaa!

Valtuusto on päättänyt rakentaa Pihkooseen uuden koulun. Myös Otsolaan on rakennettava uusi koulurakennus ja mielellään mahdollisimman nopeasti!

Samaan aikaan paikallislehdet uutisoivat, kuinka uuden hienon tapahtumakeskuksen konsulttipalkkioihin on arvioitu kuluvan ainakin 800 000 euroa ja paikallinen ”herrakerho” tekee mitä huvittaa edellä mainitussa hallituksessa. Huh huh. On järjetöntä ajatella, että tällaisella politiikalla Kotkaan muuttaisi uusia asukkaita, saati lapsiperheitä. Seuraavaksi korotetaan varmasti veroja?

Pelkästään se, että kaikki pienet koulut lopetetaan ja ”yhdistetään” toiseen, isompaan kouluun ajaa kotkalaisia veronmaksajia muualle asumaan. Jos oikeasti haluaisimme Kotkaan lapsiperheitä, niin meidän olisi nimenomaisesti säilytettävä nykyinen palveluverkko, ja jopa lisättävä sitä laajemmaksi ja asukasystävällisemmäksi. Tällainen edestakainen vatvominen vuosien ajan on erittäin stressaavaa ja ikävää etenkin koululaisten vanhemmille.

Itse muistan vuosia sitten, kuinka kyläkouluista taisteltiin ja yhä uudestaan ja uudestaan asia tuotiin valtuustoon, joka loppujen lopuksi lopetti pienet kyläkoulut. Nyt, kun kaikki pienet koulut on lopetettu, on aika lopettaa vähän isommat koulut ja toinen lukio. Yksi kerrallaan.

Kotkan kaupungilla on edessään vaikeat vuodet talouden tasapainottamiseksi, mutta olisikohan jo aika ymmärtää, ettei Kotkan taloutta käännetä positiiviseksi rakentamalla ja suunnittelemalla aina uusia ja uusia, useita miljoonia euroa maksavia kannattamattomia hankkeita.

Samuli Sibakoff, kaupunginvaltuutettu (ps.), Kotka