Lukijalta: Lapset ansaitsevat puhtaat koulut

Uutisista luemme, että 1 500 kotkalaista peruskoululaista opiskelee väistötiloissa sisäilmaongelmien takia. Tämä on häpeällinen, käsittämätön ja vaarallinen fakta. Lapsissa on tulevaisuus. Miksi emme kykene rakentamaan heille terveellisiä kouluja?

Tammikuussa 2014 tein valtuustoaloitteen kiinteistöjen kosteusvaurioiden tunnistamisesta. Työterveyslääkärinä olen kohdannut monia koulujen opettajia, jotka ovat sairastuneet työpaikan sisäilmasta. Ammattitautia harva saa, mutta oireet aiheuttavat paljon harmia ja työtä rehtoreille, sairauspoissaoloja, sijoituksia uusiin luokkahuoneisiin jne.

Pyhtäällä ja Kotkassa on jyrätty maan tasalle kokonaisia koulurakennuksia. On varmasti kallis ratkaisu ongelmaan, joka johtuu huolimattomasta rakentamisesta ja ylläpidosta. Lasten ja opettajien terveydellä ei pidä leikkiä. Työstä ei saa sairastua.

Petri Pekkola, työterveyslääkäri, Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat