Lukijalta: Seurakuntavaalien ehdokkaat eivät ole ilmaisseet mitään uskonasioista

Ennen Elina Valtosen pääkirjoitusta (KySa 8.11.) ihmettelin samaa: miksi valitsijayhdistyksillä ei ole yhteistä kantaa ajankohtaisiin, tärkeisiin kysymyksiin? Tavoitteet ovat mitäänsanomatonta mössöä.

Suosittu ”kanta” on, että kullakin on oma kanta. Valitsijayhdistyksessä voi olla aivan eri maailmankatsomuksen edustajia. ”Laajapohjainen” tai ”sitoutumattomien” yhdistys ovat tyhjiä nimiä. Hämäräksi jää, miltä pohjalta ne on koottu.

Demarit esiintyvät avoimesti aatteen puolesta kuten muissakin vaaleissa. Eri asia on, onko SDP:n mukana olo aiheellista. Mielestäni demarien tulisi ajaa alas nykyisenlainen valtiokirkko.

Kirkkolain mukaan ehdokkaan on oltava kristillisestä vakaumuksesta tunnettu, mikä kumpuaa siitä, että kristityt kokoontuivat alun perin vahvistamaan yhteistä uskoa. Nykyään voi miniminä pitää uskontunnustusta, mutta ehdokkaiden usko on ”sitä sun tätä”, muodikasta kukin uskoo tavallaan -tyyliä. Ollaan siis laittomalla tiellä. Myös tämä lehti sivuutti uskonvakaumuksen luetellessaan 7.11. ehdokkaan kelpoisuusehtoja.

Lisäksi odottaisi, että ehdokas ilmaisisi jotakin pääasiasta eli uskonasioista. Ei ole näkynyt.

Moni kysyy, miksi ”kirkonvihaaja” Eklund puuttuu kirkon asioihin. Se ei ole normaali uskonyhteisö vaan julkisyhteisö. Sitä paitsi kastettuna olen kirkon opin mukaan yhä Jeesuksen opetuslapsi.

Hannu Eklund, Kotka