Lukijalta: Presidentille valta hajottaa hallitus

Suomi 100 -juhlallisuudet vietetty ja juhlien jälkeen käynnistyy presidenttipeli siitä, kenet kansa valitsee vai jatkaako nykyinen!

Suomen äänestysikäisillä on käsissään valta päättää uudesta tulevasta presidentistämme. Mitalin toinen puoli on, kun aikanaan tasavallan presidentin valtaoikeuksia kavennettiin – monen kansalaisen mielestä ”laittomasti” – silloinkin olisi voinut kansa äänestää, hyväksytäänkö vaiko ei.

Kavennettu presidentinvalta on puhuttanut ihmisiä toreilla, turuilla ja sosiaalisessa mediassa. Lyhyesti typistettynä kyseinen aihe on tuonut selvästi sen muotoseikan esille, että presidentille pitäisi palauttaa takaisin maan hallituksen hajottaminen ihan sattuneista syistä. Loppuisi hallituksen U-käännösten tekeminen.

Suomi ja sen kansa tarvitsee vahvan tasavallan presidentin seuraaville vuosikymmenille, jotta ”roti” säilyy ja uskottavuus globaalissa maailmassa myöhemminkin.

Mertsu JK. Merivirta (kesk.), Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet