Lukijalta: Kokouspalkkiot mukaan säästötalkoisiin

Kotkassa on käsittelyssä kova säästölista, jonka kaupunginhallitus jätti pöydälle niin, että sinne voi tarvittaessa lisätä tai sieltä voi poistaa jotain. Asia on siis vielä valmistelussa.

Jos kaupungin on tehtävä näin kipeitä säästöjä, on säästöihin osallistuttava kaikkien. Ehdotin populistisesti luottamuspalkkioista säästämistä ja kaupunginjohtaja lupasi lisätä sen säästölistaan. Hyvä näin. Palkkiot eivät tälläkään hetkellä ole kovin suuret, mutta en kehtaisi olla päättämässä näin suurista säästöistä, jos ne koskisivat kaikkea muuta kaupungin toimintaa, mutta eivät päätöksentekijöitä.

Yksittäiselle päättäjälle tämä on pieni asia. Kun palkkiosta maksetaan lisäveron mukaan ja peritään puoluevero, on palkkion alentaminen noin 2,5-6 euroa päättäjää ja kokousta kohden, jos luottamuspalkkioita pienennetään vaikkapa 10 eurolla. Puolueille se toki on suurempi.

Jo 10 valtuutetun ryhmästä puolueen paikallisyhdistys tienaa 110– 330 euroa kokoukselta puolueveron suuruudesta riippuen. Mielenkiinnolla odotankin siis sitä, ovatko puolueet valmiita säästämään omasta rahoituksestaan osana sopeuttamisohjelmaa?

Olli Kekkonen (ps.), Kotka

Luetuimmat