Lukijalta: Suomenkin pitäisi tunnustaa Jerusalem pääkaupungiksi

Pääkirjoituksessa (kySa 9.12.) mielipidetoimittaja Markku Kumpunen kritisoi presidentti Donald Trumpin ilmoitusta, jossa hän tunnustaa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Jerusalem on ollut juutalaisten pääkaupunki jo 3 000 vuotta sitten. Itsenäisellä valtiolla on oikeus päättää omasta pääkaupungistaan.

Presidentti Trumpin tunnustama Jerusalem ei muuta tilannetta: Hamas- ja Fatah- järjestöt taistelevat vallasta Palestiinassa ja kansa kärsii.
Katsoin torstai-iltana uutiset Jerusalemista. Uutisissa pääministeri Benjamin Netanjahu puhui aiheesta ja sanoi, että eri uskontokunnat voivat vapaasti harjoittaa uskontoaan Jerusalemissa niinkuin tähänkin asti. Uutisissa oli myös palestiinalaisten johtajan haastattelu.

Kuunnellaan toistakin osapuolta, eikä muodostako mielipidettä "yhden totuuden" mukaan. Suomen hallituksen pitäisi myös rohkeasti tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi, ei mennä EU:n selän taakse.

Birgit Tähtinen, Kotka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat