Lukijalta: Perussuomalaiset kiinnostavat monia yrittäjämiehiä – Kokoomuksen suhtautuminen kotouttamiseen ja vaaliliitto RKP:n kanssa ärsyttävät

Tämän lehden yleisönosastolla julkaistu kirjoitukseni (KySa 12.11.) poiki neljä vastinetta. Valitettavasti yksityiskohtainen vastaaminen kaikkiin niissä esitettyihin väitteisiin on yleisönosastokirjoituksille varatun merkkimäärärajoituksen puitteissa mahdotonta. Etenkin, kun jokainen vastine tuntui puuttuvan aivan eri osaan alkuperäistä tekstiäni.

Omassa kirjoituksessani en kuitenkaan varsinaisesti ottanut kantaa minkään asian puolesta tai mitään asiaa vastaan, kuten muutamat tuntuivat väärin ymmärtäneen. Oma tekstini olikin lähinnä vastine sekin. Tarkoituksenani oli analysoida sisältöjohtaja Pekka Lakan aiempaa pääkirjoitusta ja erityisesti syitä sille, miksi niin moni aiemmin kokoomusta kannattanut äänestäjä on gallupien perusteella vaihtanut perussuomalaisiin.

Saan vuoden mittaan erilaista palautetta useilta sadoilta ihmisiltä. Olen jo pitkään kirjannut ylös seikkoja, jotka paikallisesti täällä Kotkassa ärsyttävät eri puolueiden kannattajia. Kokoomuksen ja perussuomalaisten välillä liikkuu paljon epätietoisia äänestäjiä, jotka eivät ymmärrä sitä, miksi kokoomuksen kaupunginvaltuutetut haluavat vuosi toisensa jälkeen laittaa satoja tuhansia euroja maahanmuuttajien kotouttamiseen. Etenkin, kun tätä kotouttamisen onnistumista ei millään mittarilla pystytä sen tarkemmin seuraamaan. Toisena ärsyttävänä seikkana mainitaan vaaliliitto RKP:n kanssa ja sen kytköksenä seuraava tiettyjen svekomaanitaustaisten yhdistysten ja säätiöiden asian ajaminen valtuustossa.

Pentti Välipakka (vas.) epäili tavoitettamme kasvaa Kotkan suurimmaksi puolueeksi (KySa 21.11). Samassa kirjoituksessaan hän todistaa, että koska Suomen kansa on niin fiksua, ei perussuomalaiset tule ikinä saamaan yli 50 prosentin kannatusta. Gallupien tausta-aineistot ovat mielenkiintoista luettavaa. Noin itseni ikäisten (45 v.), palkkatyötä tekevien tai yrittäjänä toimivien miesten keskuudessa on perussuomalaisten kannatus jo neljänkymmenen prosentin paikkeilla. Välipakan oman puolueen kannattajakunnassa tätä porukkaa ei ole juuri ollenkaan. Eipä ihme, jos kerran tyhminä pidetään.

Juho Eerola (ps.), Kotka

Luetuimmat