Kommentti: Linja säilyy ennallaan — Kymen Sanomat tekee eteläkymenlaaksolaista uutistyötä suurella palolla myös yrityskaupan jälkeen

Kommentti: Linja säilyy ennallaan — Kymen Sanomat tekee eteläkymenlaaksolaista uutistyötä suurella palolla myös yrityskaupan jälkeen

Kymen Sanomat ja sen edeltäjät ovat vuosikymmenien aikana kohdanneet monia muutoksia. Yrityskaupat eivät sitoutumattoman median kurssia juuri heilauta. Liiketoimintaympäristön yleinen muutos haastaa media-alaa enemmän. Eteläkymenlaaksolaista uutistyötä tehdään pieteetillä ja suurella palolla jatkossakin. Journalistista työtä ohjaavat uutistyön lainalaisuudet ja periaatteet, jotka nojaavat Suomen sananvapauslakiin ja journalistisen ammattikunnan eettisiin ohjeisiin. Uusi omistaja antaa uutistyölle entistä vahvemman perustan. Uutistyön ydin on edelleen vahvasti omaa seutukuntaa koskevissa uutisissa. Paikalliset uutiset ovat keskiössä jatkossakin.

Kymen Sanomissa on kuluneen vuoden aikana panostettu vahvasti uutistyöhön verkossa. Kaakon Viestinnässä on saatu tuhansia uusia digitilaajia kuluneen vuoden aikana. Kehitys on ollut ilahduttavaa aikana, jolloin perinteinen uutistyö joutuu taistelemaan huomiosta viihteellisempien sisältöjen rinnalla. Uusi omistaja lujittaa tätä kehitystä. Paremmilla resursseilla voimme tehdä entistä parempia digitaalisia palveluita.

Ilman kykyä uudistua ei synny uutta kasvua. Kaakon Viestinnän liikevaihto oli noin 50 miljoonaa euroa viime vuonna, Länsi-Savo-konsernin hieman enemmän. Keskisuomalaisen liikevaihto oli 166 miljoonaa euroa vuonna 2018. Kaupan myötä pörssiyhtiön liikevaihto nousee 250 miljoonaan. Uudessa yhtiössä on yli 6000 työntekijää, joista koostuu vahva media-alan osaajien joukko. Kotkan ja Haminan toimituksen osaajat ovat osa tätä joukkoa. Me teemme parhaamme jatkossakin – eteläkymenlaaksolaisia lukijoita palvellen.

Kirjoittaja on Kymen Sanomien vastaava päätoimittaja.

Luetuimmat