Kolumni: Joulukuu on hurahdusten aikaa — Joko sinä olet askarrellut tonttuoven?

Kolumni: Joulukuu on hurahdusten aikaa — Joko sinä olet askarrellut tonttuoven?

Meitä joulunodottajia on monenlaisia. Jotkut kammoksuvat koko juhlaa ja hautautuisivat mieluiten koko joulukuuksi kaiken hössötyksen ulottumattomiin. Toiset alkavat kuunnella joululauluja jo lokakuussa ja hankkivat lahjoja pitkin vuotta.
Itse olen varmaan jostakin noiden ääripäiden välimaastosta. Joulukortit on askarreltu ja lähettämistä vailla ja lapsenlapsia varten olen jo käynyt hoitamassa vähän tontun hommia.
Joulukalenterista olen avannut vasta ne sallitut luukut.

Jos olisi enemmän aikaa, haluaisin tehdä lahjoja itse. Se olisi hauskaa. En ole mikään käsityöihme, mutta kyllä sitä voisi jotain askarrella tai vaikka leipoa.
Minua ilahduttavat aina joulupaketista löytyvät, äidin neulomat villasukat ja lapaset. Miten se joulupukki osasikin tuoda ne juuri minulle?
Aika tuntuu kuitenkin olevan työpäivien jälkeen sen verran kortilla, että taitavat jäädä lahjat tekemättä ja pakettien sisällöt kaupan hyllyiltä haalittaviksi.  
Mutta on se kuitenkin mukava katsella kuvia lehdistä ja netistä ja miettiä, mitä jos tekisin tuollaisen ja tuollaisen! Pää pursuu ideoita ja jouluisia mielikuvia. Hauskaa!

Yhteen asiaan taidan kuitenkin hurahtaa ennen joulua. Oli aikaa tai ei. Ystävät ovat nimittäin jo ihmetelleet suureen ääneen, enkö minä askarteluhassu muka ole vieläkään tehnyt meille kotiin tonttuovea!
Pienet ovet tuntuvat olevan tämän joulun hittihurahdus. Ovet ovat hauskoja tunnelmanluojia ja nyt, kun taloudessamme ei enää ole suunnattoman uteliasta koiraa, ovat oven selviytymismahdollisuudet hyvät.
Mallia voin katsoa vaikka lehtemme lukijoiden toimitukseen lähettämistä hauskoista kuvista.

JOHANNA VEHKALUOTO
@kymensanomat.fi
Kirjoittaja on Kymen Sanomien uutistoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet