Kolumni: Paavo Väyrynen antoi yllättävän tulosvaroituksen

Presidentiksi pyrkivä europarlamentaarikko Paavo Väyrynen antoi viime viikolla tulosvaroituksen – tai oikeastaan kaksikin. Ehdokkuuteen vaadittavien 20 000 kannattajakortin kerääminen ei ole edennyt toivottuun tahtiin, ja jos ei viikossa tapahdu ihmeitä, niin Väyrystä ei nähdä tulevissa vaaleissa. Viime viikonloppuna kasassa oli Väyrysen itsensä mukaan yli 10 000 korttia.

Se toinen tulosvaroitus seuraisi ensimmäistä. Jos Väyrynen ei pääse ehdokkaaksi, niin hän harkitsee luopumista politiikasta kokonaan. Jokainen saa itse päättää, onko kyseessä negatiivinen vai positiivinen tulosvaroitus, mutta jymypaukku se olisi. Jo siksikin, että luovuttaminen ei ole ollut hänelle kovin ominaista.

Väyrynen on ollut näkyvässä roolissa Suomen politiikassa pian 50 vuotta. Hänet tuntevat kaikki, kuten myös Erkki Tuomiojan ja Ilkka Kanervan, jotka Väyrysen lisäksi ovat viimeisiä aktiivisia politiikan dinosauruksia Urho Kekkosen loiston päiviltä. Kokonaan sivuun jääminen ei hetkauttaisi Suomen poliittista elämää, sillä Väyrynen on ajanut itsensä sivuraiteille jo ajat sitten. Tosin sieltäkin hän on aina pystynyt tunkeutumaan tarvittaessa julkisuuteen.

Lapin miehen jääminen vaalien alkukarsintoihin latistaisi vaalikamppailua. Oikeassa tai väärässä, kokemuksellaan ja poikkipuolisine mielipiteineen hän haastaisi muut ehdokkaat Sauli Niinistöä myöten.

Vaali-ilmoittelukaan ei ole päässyt vauhtiin.

Vaaleihin on puolisentoista kuukautta, mutta aika vaisua on vielä ollut. Muutama vaalitentti ja ehdokkaiden kannattajatapaamisia maakunnissa on ollut, mutta siinä kaikki. Vaali-ilmoittelukaan ei ole päässyt vauhtiin. Toistaiseksi näkyvimmät siihen viittaavat ovat olleet Niinistön ilmoitus tulevasta vauvasta, Matti Vanhasen ilmoitus sairaalaan joutumisestaan ja poliisin ilmoitus Laura Huhtasaarelle ylinopeussakosta.

Markku Kumpunen
markku.kumpunen@kaakonviestinta.fi

Kirjoittaja on mielipidetoimittaja.


Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet