Kolumni: Aion boikotoida Juice-elokuvaa, sillä Riku Niemisen lihotuskuuri ällöttää

Juice Leskinen on lauluntekijäsuosikkini. Muistan, kun Jyrki-boy tuli. Muistan, kun Marilyn tuli. Molempia hyödynsimme omissa abilaulunikkaroinneissamme.

Juicea olen ostanut levyinä varmaan enemmän kuin muita populaaritaiteilijoita.

Juice on Juice.

Mutta tulevan Juice-elokuvan aion jättää väliin. Minua ällöttää Risaisen elämän pääosaan valitun Riku Niemisen lihotuskuuri. Se kuulostaa niin järjettömältä, että en halua edistää elokuvan menestystä.

Nieminen kertoi lehtihaastattelussa (Iltalehti 11.6.) saaneensa kymmenessä viikossa 26 kiloa lisää painoa. Tämän saavutuksen mahdollisti pizzan ja jäätelön ahmiminen. Suunnitelmissa on, että kilot taas lähtevät ensi keväänä.

Taatusti näyttelijä muistuttaa roolihahmoaan paremmin 93-kiloisena kuin soukemmissa mitoissa.

Silti!

Mitä jos näyttelijä muuten ei ulkoisesti natsaa henkilöön, jota esittää? Missä menee muokkaamisen raja? Voiko pituutta venyttää? Tai kutistaa? Entä jos roolihahmolta puuttuu toinen jalka, pitääkö sitten näyttelijänkin raaja amputoida? Vincent van Goghin esittäjän pitäisi vähintään silpaisuttaa korvastaan pala pois ja kenties hankkia ampumahaava vatsaansa, ainakin jos näkyy valkokankaalla ilman paitaa.

Asiallinen kysymys tietenkin kuuluu, eikö Juiceksi löytynyt jo valmiiksi pulskempaa näyttelijää.

Tuskin tarvitsee olla kummoinenkaan terveysasiantuntija, että edestakaisen lihomisen ja laihtumisen tietää terveydelle haitalliseksi.

Hyvinvointinsa tahallaan uhraamalla näyttelijä saa ehkä himoitsemansa roolin. Mutta miten menettely on yhtään sen puolusteltavampaa kuin urheilijoiden dopingin käyttö? Kummassakin on kyse siitä, että syntyy parempia tuloksia terveyden kannalta tuomittavin keinoin.

Luetuimmat