Kolumni: Onko tuuli käynyt sinulla sinne, minne aurinko ei koskaan paista? Vapautta ilman rihman kiertämää

Kolumni: Onko tuuli käynyt sinulla sinne, minne aurinko ei koskaan paista? Vapautta ilman rihman kiertämää

Onko tuuli käynyt sinulla sinne, minne aurinko ei koskaan paista?

Oletko saanut nurmikolta pakaraasi ratamon painaman leiman?

Kesähelteiden myötä itse kunkin vaatteet vähenevät, mutta alati kasvava joukko luopuu niistä ajoittain kokonaan. Naturismi tai nudismi on tapa olla ja toimia alasti sosiaalisissa yhteyksissä. Yleisin naturismin muoto on kuitenkin kotinaturismi.Naturistien yhteisiä rientoja ovat leireily, tanssiminen ja heinänteko.

Naturistijärjestö Luonnonmukaiset ry:n mukaan naturistit ovat sinuja itsensä ja kehonsa kanssa. Kun vaatteet eivät viesti taustasta tai taloudellisesta tai yhteiskunnallisesta asemasta, kukin tiedostaa oman persoonallisuutensa arvostelematta muita.

Alastomien kesken vallitsee ainakin vaatteeton tasa-arvo.

Minua jännitti osallistua Padasjoen Nakukympille perjantaina 16. päivä kesäkuuta vuonna 2017.

Vitkuttelin kylätalo Harjulan hämärrä salissa riisuuntumistani. Ilkosilleni päästyäni hiivin seinänvieriä pitkin, mutta astuessani ovesta ulos portaille olin vain yksi alaston yli sadan alastoman joukossa. Ujous vaihtui ylpeydeksi. Me vaatteettomat olimme kaikki voittajia ennen kuin lähtölaukaus oli ammuttu.

Alastominakin kukin juoksi tavallaan. Hanurit hytkyivät soratiellä. Vempeleet vipattivat puolelta toiselle.Posliinit pomppivat.

Se ei ollut seksuaalista eikä julkeaa.

Se oli vapautta.

Juoksun jälkeen meidän alastomien kesken vallitsi kollektiivinen ilo. Jopa hyttysenpistoille hymyiltiin:kaikkialle nekin pillinsä tyrkkäävät.

Viimeinen ilmakylpy otettiin leppeässä ilta-auringossa. Erään naisnaturistin kuvaus siitä, miten tuulenvire oli hyväillyt hänen intiimialuettaan oli jo Korkea Veisu.

Tänä vuonna tuskin lähden Padasjoelle, mutta myös Pyhtään Kärsäjärven ympärillä kulkee erinomaisia lenkkipolkuja.

Mikä minua estää niitä myöten alasti kirmaamasta?

Vai onko se sukupuolisiveellisyyden julkista loukkaamista?