Kolumni: Seuraavan viikon sää – Luvassa ketutusta ja heikkoa tuulta, aivotoiminta pyörii nollan tuntumassa

Kolumni: Seuraavan viikon sää – Luvassa ketutusta ja heikkoa tuulta, aivotoiminta pyörii nollan tuntumassa

Seuraavaksi viikon sää.

Lunta sataa ja ainakin yhtä kotkalaista ketuttaa. Ketutus saattaa jäädä hyvin paikalliseksi tai levitä laajemmalle. Todennäköisintä on tunneilmaston jakaantuminen. Toisaalla lumentulosta iloitaan, toisaalla sitä inhotaan.

Ketutuksen todennäköisyyttä kasvattaa liikkuva lumiaurojen rintama, joka ajoittuu koti-ikkunan alle aamuneljän ja aamukuuden välillä. Talvitakin vetoketju voi repeillä ja pakkanen kiristyy samaa tahtia hermojen kanssa. Hihojenpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Näppäimistön näpytys voi puuskissa yltää jopa viiteen merkkiin sekunnissa.

Maanantaina korkean verenpaineen aalto pyyhkii toimituksen yli. Se tuo mukanaan väsymystä, kaamosmasennusta, motivaatio-ongelmia ja stressiä.

Aivotoiminta pyörii nollan tuntumassa. 

Ketutushuippu saavutetaan aamuyhdeksältä. Riski siitä, ettei työpaikan pihalta löydy autolle vapaata pistokepaikkaa, on suuri.

Viikon edetessä suorituskyky nousee plussan puolelle. Keskiviikkoon mennessä kiireen tunne hellittää, mutta lähestyvä deadline saattaa saada työn tuntumaan hyytävältä. Näppäimistön näpytys voi puuskissa yltää jopa viiteen merkkiin sekunnissa.

Pomo näyttäytyy palaveripöydän takaa.

Odotettavissa perjantai-iltapäivään asti: voimakasta unettomuutta ja heikkoa tuulta.

Loppuviikkoa kohti työteho muuttuu erittäin huonoksi. Perjantaista on tulossa hysteerinen, eikä huonoilta vitseiltä kokonaan vältytä. Työyhteisön ylle leviää laaja uusi optimismin alue, joka liikkuu työpöydältä paikallista pubia kohti.

Lehden sisällöstä käydään vääntöä tuottajan pöydän molemmin puolin.

Viikonlopuksi luvassa on seesteistä, mutta maanantaina meitä lähestyy uusi matalapaineen aalto.

Kirjoittaja on Kymen Sanomien uutistoimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat