Kolumni: Kyllä se siitä - Kymsoten puhelinnumerotkin ovat löytyneet

Kolumni: Kyllä se siitä - Kymsoten puhelinnumerotkin ovat löytyneet

Kymsote alkoi, nyt helmikuussa ovat varmaan puhelinnumerotkin löytyneet. Kun työntekijät saisivat vielä sähköpostinsa älypuhelimessa auki.

Siis pientä aloittamisen hankaluutta ja haastetta. Mutta kyllä se siitä, kehittäjä sanoo, starttaa ja kohta näkyvät perävalot. Mitä sitten uudistukselta odotettaviin kustannussäästöihin tulee, palataan siihen sitten kun, joku muisti sen sanoneen.

Uudistusten kulku aina sama: tieto käänteentekevästä uutuudesta, kritiikki, kritiikin kritiikki, urputus, hanskat tiskiin, mutta uudistus toteutetaan, hiljaisuus, kesälomakausi, taantumus, unohdus ja uusi uutinen käänteentekevästä uutuudesta.

Kyyninen minäni totesi vanhusten hoivan laadun todellisuuden julkitulon jälkeen, että ai niin, nythän olikin vaalikevät. Nyt on hyvä aika puhua viisauksia, jopa hurskauksia. Sama kyyninen minäni toruu itseään huomatessaan, että vaalityössä on virkeitä osaajia, jotka aidosti haluavat vaikuttaa siihen miten maa makaa. Siinä kun minunlaiseni kyynikko luulee, että ahneus on ainoa syy poistua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, reipas päätäntävaltaa tavoitteleva poliitikko uskoo, että se mitä hän aikoo, on oikeasti oikein.

Kiitos kuitenkin kehittäjille, loppuisi tämänkin Huovisen leipä, mikäli ei saisi uudestaan ja uudestaan kirjoittaa, että tällaista suunnitellaan.

Tutkin lehtiarkistoa, mitä kirjoituksia on tehty Hallan saha-alueen kohtalosta sekä kaarisillasta. Vuonna 2004 Kotkan ympäristöseurasta kumpusi jopa idea, että Hallan niittisilta voitaisiin siirtää Kymijoen ylittäväksi kulkutieksi. Ei iskenyt tulta tuo idea. Entäpä? Kumpi nähdään ensin, nappaskenkäkävely kehittyneessä Kantasatamassa vai kaarisilta Kymijoen yli?

Kirjoittaja on Kymen Sanomien yhteiskuntatoimittaja.

Kommentoidut