Kolumni: Kiitokset nimimerkki AP:lle — Ratkaisu ongelmaan löytyi Kymen Sanomien tekstaripalstalta

Kolumni: Kiitokset nimimerkki AP:lle — Ratkaisu ongelmaan löytyi Kymen Sanomien tekstaripalstalta

Tämä hyvän mielen niksipirkkajuttu iski yllättäen silmille kuin auringonpaiste tammikuun harmaudessa. Lukija soitti ja kertoi löytäneensä ongelmaan ratkaisun... Kymen Sanomien tekstaripalstalta.

Viime vuoden lopulla jakeluverkkoyhtiö Digita teki joitain muutoksia maksu-tv-kanaviin. Yhtiö tiedotti vuodenvaihteessa, että muutostyöt sujuivat ongelmitta. No ei ihan. Mokoma sotki ja hukkasi maksukanavat, manasi eräs kirjoittaja tekstaripalstalla 3. tammikuuta. Loppiaisena tuli vastaus nimimerkki AP:lta.

— Maksukanavat näkyvät taas, kun ostin uuden kortinlukijan. Kysy tv-liikkeestä.

Näin kertoi toimineensa toimitukseen soittanut mies. Hänelläkin olivat maksukanavat häipyneet muutostöiden yhteydessä.

Ei auttanut kanavahaku tai muu kikkailu. Ongelmaa oli tuloksetta pähkäilty operaattorinkin kanssa, kunnes ratkaisu löytyi tekstaripalstalta. Siispä kauppaan, uusi kortinlukija mukaan ja kotona kanavat palautuivat. Pienellä panostuksella katosi isompi ärtymys. Maksukanavien olisi tietysti hyvä näkyä, kun kuluttaja niistä on maksanutkin. Palkinnoksi mielipahasta saa yleensä jonkun ylimääräisen kanavan ilmaiseksi näkyviin. Jota ei sitten katso ollenkaan.

Tiedän tämän kokemuksesta.

Itselläni oli muutamia vuosia sitten kinkkinen probleema yhteyksissä. Ruutu pysyi mykkänä, vaikka kuinka sille raivosi. En muista kuinka valo palasi elämään, mutta todennäköisesti puhelinlaskua tuli kasvatettua omaksi tappioksi ja operaattorin hyväksi. Olisinpa tajunnut mesota asiasta tekstaripalstalla. Ehkä minulle olisi vastattu ”KVG”.

Siksi onkin ilahduttavaa, että iänikuisten koirankakkojen, moponpäristelijöiden ja naapurikyttääjien seasta löytyy nimimerkki AP:n kaltaisia ihmisiä. Tai ainakin haluan uskoa, että kyse oli vilpittömästä auttamisen halusta, eikä piilokettuilusta.

Kiitän omasta ja toimitukseen soittaneen lukijan puolesta.

Kirjoittaja on Kymen Sanomien uutistuottaja.