Kolumni: Marraskuu on täydellistä aikaa lysähtää sohvalle katsomaan lempielokuvia

Kolumni: Marraskuu on täydellistä aikaa lysähtää sohvalle katsomaan lempielokuvia

Tyhjät puunrungot huojuvat hiljaa katulamppujen kajossa. Viimeisetkin ruskan värjäämät lehdet ovat varisseet maahan. Pysähdyn katselemaan edessäni siintävää mustanpuhuvaa maisemaa.

Vaikka marraskuu on monen mielestä kaikista kamalin kuukausi, ei se toivoton tapaus ole. Näen sadepisaroiden helminauhoja alastomilla oksilla, pimeitä ja hiljaisia peltoja; kyllä tästäkin kuukaudesta kehuttavaa löytyy. Toisin kuin värien täyteisenä syksynä tai kesänä, pienet kauniit asiat vain katoavat helposti synkän ja masentavan kokonaisuuden sekaan.

Aika lentää kuin siivin ja hyvä fiilis on taattu.

Sanotaan, että tällä hetkellä elämämme ajanjakso on syvän pimeyden aikaa, mutta onhan loppusyksyssä valoisampikin puoli. Kodin ikkunoista kajastava valo kutsuu rauhoittumaan ja vetämään henkeä. Kun muualla on synkkää, on ihanaa sytytellä kynttilöitä palamaan, vetää villasukat jalkaan ja käpertyä lämpimän viltin alle hörppimään kuumaa kaakaota. Rennon tunnelman ohessa on mukavaa tehdä itselle mieluisia asioita, jotka kesällä jäivät hyvän sään vuoksi vain ajatuksen tasolle.

Marraskuu onkin juuri täydellistä aikaa etsiä kirjahyllystä lukematon kirja tai lysähtää sohvalle katselemaan lempielokuvia. Aika lentää kuin siivin ja hyvä fiilis on taattu. Jos takkatulen ääressä loikoilu ei pidemmän päälle nappaa, tarjoavat myös ostoskeskukset ja elokuvateatteri viihdykettä iltojen piristeeksi.

Surkuttelu kengän alla loiskuvasta loskamössöstä tai taivaan täydeltä satavasta vesimäärästä vetävät puolestaan mielialan entistä synkemmäksi. Myönnän, että kaamosaika koettelee toisinaan omaakin vireystilaani, mutta pysymällä positiivisella mielellä tämäkin kuukausi on pian selätetty. Ja sitä paitsi, eihän marraskuu loppujen lopuksi niin paha ja masentava ole ollut, mikäli siitä ei ole sellaista itselleen tehnyt.

Kirjoittaja on Kymen Sanomien tet-harjoittelija.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet