Kolumni: Miten Ilkka Kanerva voi olla useassa paikassa samaan aikaan?

Kolumni: Miten Ilkka Kanerva voi olla useassa paikassa samaan aikaan?

Poliitikkojen jalot pyrkimykset tahtovat tuhoutua siinä vaiheessa, kun asiat päätyvät julkisuuteen. Pahansuopaiset ihmiset tekevät vääriä johtopäätöksiä oikeista asioista. Tämän vuoksi poliitikot ovat kehitelleet uusia keinoja julkisuuden välttelemiseen.

Valtiosihteeri Samuli Virtasen kesäinen piilottelu virka-auton takakontissa on jo auttamattomasti vanhentunutta teknologiaa.

Kun on vähänkin salassa pidettäviä tapaamisia, naamioidun Ilkka Kanervaksi.

— Paavo Väyrynen, miten te hoidatte asioita ilman julkisuutta?

— Järjestän tiedostustilaisuuden, jossa lupaan kertoa mukimyyntini tilanteesta ja kannattajakorttien keräämisestä presidentinvaaleja varten. Jos sinne nykyään jotkut vielä vaivautuvat, niin eivät he kuule eivätkä näe yhtään mitään.

— Pääministeri Juha Sipilä, entäs teidän keinonne vältellä julkisuutta ja Paavo Väyrystä?

— Minä lentelen lentokoneella milloin minnekin. Jos siellä on nuuskijoita odottamassa, käännyn takaisin.

— Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, onko teillä patenttikeinoa piiloutua julkisuudelta?

— On. Kun on vähänkin salassa pidettäviä tapaamisia, naamioidun Ilkka Kanervaksi. Se on toiminut takuuvarmasti, sillä seuraava Seiska-lehti on kertonut Kanervan liikkuneen Jyväskylässä.

— Tässä tilanteessa on pakko kysyä Ilkka Kanervalta, että oletteko tietoinen julkisuudessa esiintyvistä muista Kanervista?

— En ole. Tosin tyttöystävät, siis tyttöystävä, on ihmetellyt, että miten voin olla niin monessa paikassa yhtä aikaa.

— Timo Soini, onko julkisuus teille ongelma?

— Aina. Kun haluan, ettei kukaan kysyisi mitään, kaikki kysyvät sitä samaa. Nyt kun haluaisin, että joku kysyisi edes jotakin, kukaan ei kysy mitään.

— Mitenkäs olette sopeutuneet tilanteeseen?

— Olen tehnyt uudelle puolueelleni taistelulaulun nimeltään Sininen muni. Se menee näin: Joka ilta kun puolue sammuu ja saapuu oikea yö, niin Soinin Timo nousee ja ovehen kovaa lyö. On hällä siniset tossut, ja niillä se tepsuttaa. Se rynnii ovesta sisään ja hyppää kaapin päälle.

Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän toimittaja.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet