Makaavat sunnuntainakin

Uumelan omakotitaloalue on varsin rauhallinen asuntoalue. Hyvä paikka toteuttaa itseään, kuin ahkerat pikku muurahaiset. Siellä asuvat myös Sopaset.

Tänään Sopanen on perin juurin tyytyväinen päätökseensä ostaa sirkkeli. Se on haukkunut hintansa jo monta kertaa. Sopasen kaverilla on rakennusliike, ja kaikki purkulaudat ajetaankin perheen tontille. Iltaisin ja viikonloppuisin Sopanen sitten ajelee niitä pätkiksi.

Tänä kesänä sirkkeli on käynyt kuumana. Saatiin nimittäin lupa kaataa pihasta muutama varjostava lehtipuu. Koska Sopasella ja vaimolla on vuosiloma vasta syyskuussa, siinä on solahtanut muutama kesäilta ja pyhän seutu klapeja tehdessä. Lopuksi vaimo on ajanut oksat oksasilppurilla paloiksi. Lepopäivän ratoksi, hän itse naurahtaa ja sano0.

Sopasten koiralla on muuten naurettava tapa. Se alkaa ulvoa aina kun silppuri käynnistyy, ja sitä jatkuu kunnes kone pysäytetään.

Juhannukselta Sopanen pani matalaksi hoitovastuullaan olevan orapihlaja-aidan. Näkipä samalla, ketkä siinä rajanaapureina asuvat. Päättelivät vaimon kanssa, että eivät taida olla oikein työihmisiä, kun aina istuvat pihamaalla, juovat kahvia, grillaavat lukemisensa välissä ja lapsetkin menevät leikkimökkiin yöksi vaikka olisihan niillä omatkin makuuhuoneet.

Vaimoa harmitti, kun aidan suoja meni. Sopanen siihen totesi, että tulevathan naapurit tutuiksi. Naapuri näyttikin jo nostavan kättä, mutta outo ilme sillä oli, ikään kuin kovasti kärsivä. Ja sitten se vaan pujahti sanomalehtineen sisällä.

Onhan sitä kesällä kaikkea tautia, ajatteli Sopanen ja käynnisti ruohonleikkurin. Hieman se jo savuttaa, mutta kulkee kyllä. Sopanen on merkinnyt autotallin oveen tukkimiehen kirjanpidon ruohonleikkuun merkiksi. Kasvua voi näin verrata viime vuoteen. Sunnuntaina on aina suurempi ajo, keskiviikkona vain julkisivu.

Silmäkulmasta hän näkee, että naapurin leikkimökin majoittujat ryntäävät sisälle taloon. Läimäyttävät vielä ulko-oven kiinni. Kurittomat! Onhan sentään sunnuntai ja makaavat, vaikka kellokin jo kymmenen. Sopanen saa pihan valmiiksi. Kokeilee käynnistyykö moottorisaha. Se on niin ränkkä. Sirkkeli toimii paremmin. |

Pakina kertoo fiktiivisen Uumelan elämästä.

Issu Huovinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.